Yemeğim Acı Oldu Ne Yapabilirim?

by Hatice Çelik , Saat 13:28 , 0 yorum
aci yemege cozum

Harika bir tarif aldınız ve yaptınız veya evde akşama güzel bir yemek pişirdiniz ve bir tadına bakayım dediniz. Fakat yemeğin öyle bir acı tadıyla karşılaştınız ki ne yapacağınızı şaşırdınız. Şimdi onca zaman onca malzeme çöpe mi gidecek! Tabi ki de hayır. Yemeğinize yapacak olduğunuz ufak ama marifeti büyük bir kaç işlem ile yemeğiniz hazır. 

Ayrıca yemeğiniz tuzlu olduysa ne yapacağınızı bilmiyorsanız buraya tıklayarak yemek de ki tuz nasıl azaltılır öğrenebilirsiniz.

Yemek yapmaya başlamadan önce biberlerin acı olduğunu anladınız.
Pazardan veya marketten biber aldınız ve eve geldiğinizde biberlerin acı olduğu fark ettiniz. Geri verme şansınız da yok ise bunun için biberlerin acısını alın. Biberin içini açın ve ilk olarak biberin tohumlarını yani çekirdeklerini çıkartın. Ardından biberleri tuzlu suya yatırın. Tuzlu su biberin acısını kolayca çekecektir. Bundan sonrası sizin yemek zevkinize kalmış.

Salata veya çorba acı olduysa;
Acı olan çorbanın acısını limon damlatarak veya içine patates atarak değiştirebilirsiniz.
Salata yaptınız ve acıdan yiyemiyorsunuz; bunun için bir çok yöntem var. 
  • Öncelikle salatanın içindeki iri olan biberleri temizleyin.  
  • Salataya limon suyu veya sirke ekleyin.
  • Salatayı farklı bir yemeğe çevirin. Mesela makarna haşlayarak salata ile karıştırın.
  • Salataya yoğurtlu veya domatesli bir sos ekleyin.
  • Salataya erişte ekleyebilirsiniz.

Acı olan çorba ve yemek için şu yöntemleri uygulayın;
  • Pişmiş veya pişen bir sıcak yemeğiniz var bunu çözüme kavuşturmanın en güzel yani içine patatesi soyarak ve dörde bölerek atmanızdan geçer. Ayrıca çorba içine erişte atmakta güzel bir çözüm yoludur. 
  • Yemek de ki acıyı azaltmanın diğer yöntemleri ise şunlardır; 
  • Yemeğe veya çorbaya 2 su bardağı kadar su eklemek böylece yemeğin yoğun acısı azalacaktır
  • Yemeğin suyu değiştirerek acıyı azaltma yöntemi bu yöntemde yemeğin suyu süzülür ve ayrı bir tencerede soğan ile veya soğansız salçalı bir su hazırlanıp yemeğe ilave edilir. 
  • Acılı köfte veya sos için uygun türde bir yemeğe hazırlayacağınız harika bir sos, yemeğin acısını alacaktır.
  • Pişen sosa ya da çorbaya bir parça patates atın ve yemeği öyle pişirin. Yemeğin çokluğuna göre patates ekleyebilirsiniz. Pişerken patates acıyı çekecektir.
  • Krem ilave edebileceğiniz bir yemek pişirdiyseniz, yemeğe krem şanti veya herhangi bir krema ilave edebilirsiniz.
  • Acı olan çorbaya bir miktar sıvı yağ ilave edin. Daha sonra çorbayı güzelce karıştırın. Sıvı yağ acı biber ile birlikte yani acımsı tat ile çorbanın yüzeyine çıkacaktır. Çıkan acı yağı kaşık veya kepçe yardımı ile alıp atın.
  • Ayrı bir kabın içinde iki domatesi rendeleyip pişirip yemeğe katmakta acıyı hafifletir.
  • Bir adet veya yemek miktarına göre havucu küp küp olacak şekilde doğrayın ve yemeğe katın havucun şeker oranı acıyı alacaktır.
  • Yemeğin aynısından çok az şekilde pişirilir ve acı katılmadan diğer yemeğin üzerine ilave edilir.
  • Yemeğe nane dereotu veya maydanoz katılarak acının yoğunluğu azaltabilir.
  • Yemeğin içine bir miktar bal koymak da güzel bir çözüm yöntemidir. Yani yemek miktarına göre bir veya iki tatlı kaşığı bal atmak acıyı hafifletir.



Yemeğim Acı Oldu Ne Yapabilirim?
Yazar Sifa Celik
Yemeğim Acı Oldu Ne Yapabilirim? -
Bck
Cancel Cevapla

Sayfalar

Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.