Bebeklere Hangi Mama Kilo Aldırır?

by Hatice Çelik , Saat 08:05 , 0 yorum
en iyi bebek mamasi

37. haftadan sonra doğan bebekler prematüre grubundan çıkmış oldukları için emme refleksleri daha güçlü şekilde olur. Bu sayede anne göğsünü rahat bir şekilde kavrayarak beslenmesini sürdürür. 37. haftadan daha erken doğan bebekler hem daha düşük bir kilo da doğarlar hemde emme refleksleri daha düşüktür. bu yüzden anne sütü yetersiz kaldığında uygun mama doktor tarafından belirlenir ve biberon veya şırınga yöntemi ile bebeğin beslenmesi sağlanır. Bebeklerin beslenmesinde tüm hekimlerin ve Dünya  Sağlık Örgütünün tek bir görüşü vardır buda ilk 6 ay sadece anne sütü alması yönündedir. Fakat her annenin fiziki yapısı bir olmadığından dolayı anne sütü bebeğe yetmeyebilir. Bu durumda bebeğe anne sütüne en yakın olan bebek mamaları tercih edilir ve biberon yöntemi ile beslenme sağlanmış olur.

Bebeklere hangi mama kilo aldırır?
Bu sorunun cevabı her bebeğe göre farklılık gösterdiği için bebek mamalarının özelliklerinin bilinmesi ile çözüme kavuşur. Örneğin bebeğiniz çok gazlı ise ona gaz yapmayan ve kilo aldıran bir mama seçmeniz uygun olacaktır. Çeşitli anne bebek forumlarında edinmiş olduğum bilgilere göre bebeğe en iyi kilo aldıran mamalar aşağıda listelenmiştir. Fakat bu bilgiler sadece anket sonuölarına göre ve bebeğin fiziki durumuna göre farklılık göstermiştir. Annelerin en çok tercih etmiş oldukları mamaları sizler doktorunuza danışarak bebeğinize veriniz.

Anneler tarafından önerilen ve bebeklere kilo aldıran mamalar:
Yalnız bu bilgiler kesin değildir anne bebek forumlarında en çok beğenilen mamalardır. 
  • SMA: İçinde hurma yağı olduğundan dolayı bebeklerin hızlı şekilde kilo almasına neden oluyormuş.
  • Aptamil: İçeriğinde Gdo olduğuna dair bilgiler var fakat doğruluk oranını bilmiyorum. 
  • Hipp: Organik besinlerden oluşmaktadır. 
  • Golden Goat : İçeriği keçi sütünden olduğu için hem anne sütüne daha yakın hemde iyi kilo aldırıyor.


Bebek mamalarının isimleri ve özellikleri nelerdir?
Genelikle bebek mamaları içeriklerine bakıldığında aynı malzemelerin farklı formlarda  kullanılmış olduğunu görüyoruz. bu yüzden aldığınız mamanın içeriğini düzgünce inceleyip bebeğinize uygun olanı tercih etmeniz gerekir. Reklam yaparak mamayı iyi gösteren markalar sadece satış odaklı düşündükleri için bu konuda sizlere yardımcı olmazlar. İyi bir doktor ve iyi bir araştırma sonucu sizler istemiş olduğunuz bilgiye kısa sürede ulaşacaksınız. Aşağıda Türkiye'de satılan bebek mamaları markaları bulunmaktadır.
  • Aptamil: Probiyotik liflerden hazırlanmış içeriği ile bebeklerin kabız olmasını engeller Kullanılan bitkisel yağlar,  Hurma Yağı, Kanola Yağı, Hindistan Cevizi Yağı, Ayçiçek Yağlarıdır ayrıca balık yağı da kullanılmıştır. 
  • Hipp: Yağsız sütten yapılıyor ve içeriğinde bebeğinizin ihtiyaç duymuş olduğu vitaminleri barındırıyor. Mamanın içeriğinde kullanılan yağlar ise hurma yağı, kolza yağı ve ayçiçek yağıdır. İçeriğinde kullanılan nişasta türü belirtilmemiş olup, balık yağı ve D vitamini de bulunmaktadır. 
  • Bebelac: Bebeklerin ihtiyaö duymuş olduğu vitaminleri içeren mama aynı zamanda balık yağını da içermektedir. Kullanılan yağlar ise şunlardır  Hurma, Kanola, Hindistan Cevizi, Ayçiçek yağıdır. 
  • SMA: Uzun zincirli doymamış yağ asitlerini içinde bulunduran mama, genelde annelerin en çok tercih ettikleri mamalar arasında yer alıyor. Bu yağ zinciri bebeğin beyin gelişimini çok olumlu yönde tamamladığı için bebeğin gelişimine katkı sağlıyor. Kullanılan yağlar Hurma, hindistan cevizi, aspir veya ayçiçeği ve soyadır.
  • Similac: Balık yağı kullanılmayan tek bebek maması özelliği vardır. Vitamin grubları diğer mamalar ile aynı olup, kullanılan yağlar şunlardır yüksek oleikli ayçiçek yağı, soya yağı, hindistancevizi yağıdır. 
  • Evolvia: Balık yağını içeriğinde bulunduran mama aynı zamanda DHA yönünden zengin mama çeşididir. Kullanılan yağlar Hurma yağı, hurma çekirdeği yağı, kanola yağı, ayçiçek yağı, oleik asitçe zengin ayçiçek yağı, araşidonik asitçe zengin yağlardır. 
en iyi kilo aldiran bebek mamasi
  • Golden Goat: Pastörize edilmiş keçi sütünden üretilen mama, tek keçi sütünden üretilen mama sınıfı içinde yer alır. Keçi sütü anne sütüne en yakın olduğundan dolayı, doktorların tavsiye etmiş olduğu mama grubu içindedir. Kullanılan yağlar Yüksek oleik asitli ayçiçek, kanola, ayçiçek yağıdır. 
  • Arı Mama: İlk Türk maması olma özelliğinden dolayı piyasaya çıkmış olduğu dönemlerde çok  tüketilmiştir. Helal olduğuna dair üzerinde bilgiler mevcuttur ve 70'li yıllarda ki bebeklerin kullanmış oldukları mamalardandır.
  • Humana: Humana çayı gazlı bebekler için kullanıldıktan sonra bu özellikleri ile mama sektörün de de hızlı bir yükseliş göstermiştir. Özellikle gazlı bebeklere çok iyi gelen mama, Doktor Lemke tarafından oluşturulmuş olup Alman ürünüdür. 
Etiketler
en iyi bebek maması 
yenidoğan bebek maması tavsiye
gaz yapmayan mama çeşitleri
gaz yapmayan bebek mamaları
en iyi bebek maması hangisi
bebelac gaz yapmayan mama
gaz yapmayan mama hangisi
en iyi yenidoğan bebek maması hangisi

Bebeklere Hangi Mama Kilo Aldırır?
Yazar Sifa Celik
Bebeklere Hangi Mama Kilo Aldırır? -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.