Kurabiye Hamuru Neden Dağılır?

by Hatice Çelik , Saat 13:24 , 0 yorum
kurabiye hamuru dagilmasi

Fırından çıkmış dumanı üstünde mis kokulu bir kurabiye ikramına kimse hayır diyemez. Özellikle içindeki malzemenin dolgunluğu ve görüntüsü karşısında. Her zaman en kolay şekilde ikram edilen ve çat kapı gelen misafirlerin önlerine gururla sunulan kurabiyelerin pişirme tekniklerine dikkat edildiğinde o harika şekilde sunumları sizlerde kolay şekilde yapabileceksiniz. Kurabiyeler çok eski dönemden beri Türk mutfağını süsleyen nefis lezzetlerden bir tanesi. Sözlük anlamı da un, yağ ve şeker gibi malzemelerin karıştırılarak pişirilmesi anlamına gelir. Bu şekerli veya tuzlu atıştırmalıklar herkesin çok severek tüketmiş olduğu besinler arasında yer alıyor ve çok da fazla şekilde çeşitleri bulunuyor. Tuzlu kurabiyeler, tatlı kurabiyeler, çörek otlu kurabiyeler, var kurabiyeler ve süslü kurabiyeler şeklinde liste uzayıp gidiyor. Bu lezzetli ve görüntüsü ile iştahları kabartan kurabiyelerin yapım aşamaları vardır ve düzgün şekilde uygulandığında ortaya nefis lezzetler çıkacaktır.  Ayrıca kurabiye hamuru dağılmaz ve toplu ağızda dağılan bir lezzet ortaya çıkar.

Tesettür giyim, kombin önerileri, farklı şal ve eşarp bağlama  ayrıca modern ev dekorasyonu çeyiz hazırlıkları ve dikiş teknikleri ile güncel paylaşımların olduğu sayfamıza ulaşmak için tıklayın.

Kurabiye hamuru neden dağılır?

Kurabiye hamurunun dağılmasının iki nedeni vardır bunlardan birincisi az un kullanmak diğeri ise fazla katı yağ kullanmaktır. Çünkü kurabiyelerin tarifinde ki un miktarı artırıp azaltılırsa hamurda deformasyonlar olacağı için hamur kolay şekilde dağılır. Durumu toparlamak için eğer un az kullanıldıysa yavaş yavaş hamura un eklenerek kurtulunabilir. Fakat yavaş şekilde eklenmesi gerekir çünkü hamur eğer una doyarsa bu sefer un fazlalığı ile yayılmalar meydana gelir. Katı yağ yani margarin fazlalığı nedeni ile kurabiye hamurunda yayılmalar oluyor ise bu durumu kurtarmak için diğer malzemelerinde artırılması gerekir.

Kurabiye yapmanın püf noktaları şunlardır




  • Kurabiye hamuru fazla şekilde yoğurulmaması gerekir. Çünkü ne kadar çok yoğurulursa o kadar çok un alır ve  kurabiyeler taş gibi olur.
  • Kurabiye hazırlarken un miktarı düzgün ayarlanmalı yoksa fırına girdiği gibi yağın erimesi ile yayılmaya başlar. Bu yüzden güvenilir bir tarif ile tarife uygun şekilde kurabiye yapılması gerekir. 
  • Kurabiye hazırlarken ilk başta katı gıdalar arasında karıştırılmalı ve ardından sıvı gıdalar eklenmelidir. 
  • Hamurun bir saate kadar buzdolabında bekletilmesi hamur için yayılmaları engelleyecektir. 
  • Çikolatalı yapılan kurabiyeler de çikolatanın benmari usulu şekilde eritilmesi gerekir. 
  • Tuzlu kurabiyeler de eğer kabartma tozu kullanılacak ise kabartma tozunun tuz ile ilk başta teması kesilmelidir. 
  • Katı gıdalar yani un, pudra şekeri veya kakao kullanılmadan elenerek havası alınmalıdır. 
  • Kurabiyeler de eğer üzerlerine yumurta sürülecek ise yumurta sarısı iyi şekilde çırpılmalı ve malzemelerin üzerine sürülmelidir. 
  • Eğer kurabiyeler de fındık fıstık benzeri malzemeler kullanılacak ise bu ürünleri fırın tepsisine alıp güzelce fırınlayarak tazeliğini ve tadını almasını sağlanmalıdır. Eğer vaktiniz yoksa teflon tavada da bu işlemi yapabilirsiniz. 
  • Kurabiyeler de yağ miktarı çok önemlidir ve katı yağ ile sıvı yağın dengesinin iyi şekilde ayarlanması gerekir.



Kurabiye Hamuru Neden Dağılır?
Yazar Sifa Celik
Kurabiye Hamuru Neden Dağılır? -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.