Gebelikte Sirkeli Su İle Taharet

by Hatice Çelik , Saat 04:06 , 0 yorum
gebelikte sirkeli su ile taharet

Gebelikte sirke kullanımı

Kadınlar gebe kaldıktan sonra bazı gıdaları bebeklerini korumak sağlıklı şekilde dünyaya getirmek için yemezler. bu yiyeceklerin başında ise asit miktarı nedeni ile sirke gelmektedir. Fakat sirke sanıldığı kadar gebeliğe zarar veren bir besin çeşidi değildir.Uzmanlar bu konuda sirkeyi bir miktar kullanmanın bebeğe zarar vermeyeceğini savunuyor. Örneğin salata yaptınız ve salataya aroma vermesi için bir besin aradınız bulamadınız. burada  çok az miktarda sirkeyi salataya dökerek güvenli şekilde tüketebilirsiniz.

Tesettür Modasına ait paylaşımların olduğu ve uygun kombin fikirlerinin paylaşıldığı ayrıca güncel dekorasyon modasına ait fikirlerin paylaşıldığı  sayfaya gitmek için buraya tıklamanız yeterli. 

Gebelikte sirke nasıl kullanılır
Sirkenin antibakteriyel özelliği olduğu için sadece yemeklerde değil aynı zamanda ev temizliklerinde de sıkça kullanılmaktadır. Gebelik döneminde eğer bulaşıklarınızı kimyasal içerikli ürünler ile değilde doğal bir ürünle yıkamak istiyorsanız elma sirkesi sizin için biçilmiş kaftan niteliğinde. Çünkü elma sirkesi bulaşıklara hem parlaklık katar hemde bakteri ve mikroplardan kolay şekilde arındırır. Elma sirkesi sadece bu kadar kullanım alanına sahip değil aynı zamanda gebelikte oluşan idrar yolları sorunlarına ve vajinal mantara çok iyi gelmektedir.

Gebelikte sirkeli su ile taharet nasıl alınır?

Gebelik sürecinde hormonların etkisi ile gebe kadın çok fazla şekilde idrar yolu enfeksiyonu geçirir ve sürekli antibiyotik tedavisine maruz kalır. Fakat bu durum çok fazla olduğundan gebelik hem sıkıntılı hemde stresli geçer. Eğer sizde çok fazla enfeksiyon geçiriyor iseniz yapmanız gereken basit ama etkili yöntemler vardır bunları deneyin.


  • Her tuvalet sonrasında maşrapaya su doldurun ve bu suya yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin. bu su ile her tuvalet sonrası taharet alın. İlk başlarda hafif sızlama yapar ama zamanla geçer. Bu şekilde kronikleşmiş olan idrar yolu enfeksiyonundan kolay şekilde kurtulabilirsiniz.
  • İç çamaşırlarınızı sirkeli suda kaynatın veya çamaşır makinesi sirke katın. Sirkenin ilk başlarda kokusu keskin gelebilir fakat yaklaşık on dakika sonra bu koku ortadan kalkacaktır.
  • İç çamaşırlarınızı ütüleyin ve o şekilde giyin. 
  • Gün içinde en az 3 litre su için. Böylece enfeksiyona neden olan bakteriler idrar yolu içerisinde çoğalamadan idrar ile kolay şekilde dışarı atılacaktır. 
  • Ayaklarınızı sıcak tutmaya özen gösterin. Çünkü büyüklerinizden de duymuşsunuzdur gebelikte ayak ne kadar üşürse o kadar gebe kadın hasta olur diye. 
  • İdrar yolu enfeksiyonuna neden olan hastalık olan şeker hastalığı, özellikle gebelikte hormonların etkisi ile çıkar. Bu yüzden doktorunuzun vermiş olduğu diyeti uygulayın. 

Gebelikte sirkeli su ile taharet alma zararlı mıdır?

Gebelik dönemi boyunca sirkeli su ile taharet almanın zarar verdiğine dahil hiçbir bilgi yoktur. Çünkü sirkeli su vücuda dışarıdan uygulandığı için sadece vajina çevresindeki mikropları öldürmektedir. Gebe olan veya olmayan tüm kadınların en çok sıkıntı ettiği ve kurtulmak için çeşitli yollara başvurmuş olduğu idrar yolu enfeksiyonları ve mantarlara sirkeli su ile taharet ederek veda edebilirsiniz.

Gebelikte Sirkeli Su İle Taharet
Yazar Sifa Celik
Gebelikte Sirkeli Su İle Taharet -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.