Kekim Sert Oldu Ne Yapmalıyım?

by Hatice Çelik , Saat 09:30 , 0 yorum
kekim sert oldu ne yapmaliyim

Kokusu üstünde buram buram kokan o nefis kekler her küçük kızın ilk mutfak deneyimleri arasında yer alır. Anne ile birlikte mutfakta pişirilen ilk kekin lezzeti de bir başka olur haliyle. Mutfak ile tanışmamızın ilk tarifleri arasına yerleşen kekler, hem çat kapı gelen misafirler için kurtarıcı rol oynuyor hemde pratik yapılışı ile zahmetsizce sofralarda bulunduruyor kendini. Özellikle 5 çaylarının en yakın arkadaşı olan kekler bazen kıvamında olmuyor veya çok sert bir kıvamda oluyor. Peki bu durumda ne yapmalıyız nasıl bir yol izleyerek kekimizi o vahim durumdan kurtarmalıyız. Evet bugün ki konumuz bu minik mutfak sırrı olan kek sert olunca ne yapılır sorusu üzerine olacak.
Kek yaparken nelere dikkat edilmelidir püf noktalar için tıklayın

Tesettür giyim, kombin önerileri, farklı şal ve eşarp bağlama  ayrıca modern ev dekorasyonu çeyiz hazırlıkları ve dikiş teknikleri ile güncel paylaşımların olduğu sayfamıza ulaşmak için tıklayın.


Kekim çok sert oldu ne yapmalıyım?
Bir sürü işinizin arasında harika bir kek yaptınız veya çat kapı bir misafirimiz geldi ve ona hemen bir kek yaparak fırına attınız. Sonra keki çıkardığınızda kekin çok sert olduğunu gördünüz şimdi ne yapacaksınız.




  • Temiz bir şırıngayı alın ve içine süt çekin. Ardından kekin üzerini hatta her yerini kevgire çevirerek şırınga içindeki sütü keke yedirin. Eğer kek meyveli ise bunu meyve suyu ile de yapabilirsiniz. Kekin tam bir kevgir şeklinde olması gerekiyor ki kuruluk ortadan kalksın.
  • Keki kürdan yardımı ile delin ve akışkan çikolata sosu yaparak kekin üzerine doğru gezdirin. Böylece çikolata sosunun çeken kekiniz yumuşacık olacaktır. 
  • Bu bir eski yöntem olsa da kurtarıcılar arasında yer alır. Tencereye su koyun ve kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun üzerine ters şekilde bir tabak koyun ve tabağın üzerine de yerleştirin. Kevgirin içine dilimlenmiş olan kekleri güzelce yerleştirin ve buhar yardımı ile yumuşamasını sağlayın. Dikkat edin kekler kevgir içinde fazla kalırsa buhar nedeni ile ıslanırlar. Bekleme süresi genelde 2 dakika olmalıdır. 
  • Kekiniz kuru olduğunda üzerine herhangi bir tatlı sos sürerek servis edebilirsiniz. Yani bu sos çikolata sosu veya meyveli bir sos da olabilir. Bu sayede kekin üzerine sosun suyunu çeker ve kekin kurumuş olması ortadan kalkar. 
  • Kek sert olduğunda sadece sos değil krem şanti ile de kaplama yapılabilir. 
  • Kekiniz eğer çok sert olduysa veya bayat bir kekiniz varsa, keki rondo yardımı ile minik parçalara bölün. Ardından toz haline gelmiş olan keki bir sunum veya tepsiye yerleştirin. Daha sonra puding yapın ve ister üzerine dökün isterseniz kek ile pudingi karıştırıp farklı bir tatlı oluşturun. Üzerini de istediğiniz şekilde süsleyerek servise hazır edin. Bu konuda bayat kek nasıl değerlendirilir ile ilgili harika bir tarif var.  Tarifin adı iki renkli pudingli kek  tarif için tıklayın. 

Kurumuş kek nasıl yumuşatılır?
Kek yaptınız ve iki gün dışarıda bekledi veya farklı bir nedenden ötürü kek kurudu. O zaman keki atmak yerine bunun için şu yolu takip edin.

  • Kurumuş olan kekinizi bu durumdan kurtarmak için, temiz bir bezi ıslatın ve kurumuş olan kekinizin her yerini örtecek şekilde sarın. Kekin her tarafını nemli bez ile  kapladıktan sonra orta ısıda yani 100 civarı bir ısılı fırına verin. Bez kuruduktan sonra keki fırından çıkarın. Kekiniz yumuşacık olacaktır. 
Etiketler
kekin üstünün kurumaması için ne yapmalı
kekin unu fazla olursa                                                         
kurumuş kek nasıl değerlendirilir
kuruyan kurabiyeler nasıl yumuşatılır
   keki yumuşatmak için
kekin sarı olması için ne yapmalı
sert kek hamuru nasıl yumuşatılır
kek neden ufalanır

Kekim Sert Oldu Ne Yapmalıyım?
Yazar Sifa Celik
Kekim Sert Oldu Ne Yapmalıyım? -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.