Böreğim Tuzlu Oldu Ne Yapmalıyım?

by Hatice Çelik , Saat 12:54 , 1 Yorum
borek tuzlu olursa ne yapilir

En sevdiğimiz hamur işleri arasında adeta liderlik yapan börekler. misafirlikte veya misafir geldiğinde sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Mutfaklar için çok önemli olan ve bir çok çeşidini yapabildiğimiz börekler bazen istediğimiz kıvamda olmuyor. Bunun bir çok nedeni olabileceği gibi en önemli neden uydurma bir tarifi yapıyor olmamızdan kaynaklıdır. Çünkü özellikle sanal ortamda çok fazla tarif bulunuyor ve bu tariflerin bir çoğu denenmeden paylaşılıyor. Bu yüzden sizlerde güvendiğiniz ve olumlu yorumlar almış olan yemek tariflerini uygulayın.

Börek yaptınız ve istediğiniz şekilde olmadıysa bunun için çeşitli yollara başvurulur veya deneme yanılma yöntemi ile kendinize özel bir yöntem uygulamış olursunuz. Mutfakta yapılan her türlü tarif için bir çok hata yapıldığı gibi, bu hataların telafisi de bulunur. Bugünkü konumuz böreklerin tuzlu olması durumunda ne yapılması gerektiği üzerine olacak. Bir çok yerde veya etrafınızda börek tuzlu olursa dök ve yenisini yap tarzında cümleler dolaşıyor olsa da siz bu sözlere kulak asmayın. Çünkü yılda kaç milyon canlı açlık yüzünden ölmektedir.  Böreğinizi dökmeden önce aşağıda yer alan yöntemleri uygulayın.

Tesettür giyim, kombin önerileri, farklı şal ve eşarp bağlama  ayrıca modern ev dekorasyonu çeyiz hazırlıkları ve dikiş teknikleri ile güncel paylaşımların olduğu sayfamıza ulaşmak için tıklayın.


Börek tuzlu olursa ne yapılmalı?

  • Börek tuzlu olduğunda, böreği ikram etmeden önce yanına tuzsuz bir ayran yapın ve o şekilde servis yapın. 
  • Börek eğer kıymalı, ıspanaklı veya patatesli ise bu tür besinler yoğurt ile güzel şekilde servis edilir. Bunun için böreği güzelce dilimleyip üzerine yoğurtlu bir karışım dökebilirsiniz. Bu durumda böreğin tuzunu yoğurt kolayca emecektir. Yalnız yoğurt tuzsuz olmalıdır. Bu tarzda yapılan böreklere ise sosyete mantısı denilmektedir. Sosyete mantısı tarifi için tıklayın.
  • Börek eğer pişmemiş ve peynirden dolayı tuzlu olduğunu anladıysanız, böreği dilimleyin ve üzerine soda dökün. Bu durumda börek hem çok güzel kabaracaktır hemde tuz oranı ciddi anlamda kaybolacaktır. 
  • Börek pişmeden tuzlu olduğu anlaşıldıysa, börekleri dilimleyip süte batırmak yine tuz oranını azaltacaktır. 
Böreğiniz kuru ve sert olduysa ne yapmalısınız. Bunun için ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. 



Böreğin tuzlu olmaması için ne yapılmalı?

  • Güvendiğiniz ve tuz oranı belli olan börek tariflerini yapın.
  • Böreğe tuz atmadan önce, tadına bakın. 
  • Börek için kullanacak olduğunuz peynirin tadına bakın ve o şekilde böreğe katın. Genelde beyaz kalıp peynirlerin tuz oranı ve yağ oranı çok fazladır. Bu yüzden peynirli böreklerde eğer elinizde hamur açacaksanız tuz ya çok az katın yada hiç katmayın. 
  • Beyaz kalıp peynirin tuzunu hafifleterek börekte kullanmak için peyniri dilimleyip su içinde bekletin. Daha sonra o suyu süzün ve peyniri kullanın. 
  • Eğer hazır yufka kullanacaksanız güvendiğiniz yerden alışveriş yapın.
Etiketler
Böreğim tuzlu oldu ne yapmalıyım
Börek tuzlu olursa
Böreğin tuzu fazla oldu
Börek tuzu nasıl alınır. 



Böreğim Tuzlu Oldu Ne Yapmalıyım?
Yazar Sifa Celik
Böreğim Tuzlu Oldu Ne Yapmalıyım? -
1  Yorum Yorum Yap
Benim boregim tuzlu oldu napabilirim borek patatesli
Cevapla ...
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.