Evim Lokanta Hamburger Tarifi

by Hatice Çelik , Saat 04:40 , 0 yorum
Bugün sizlere Evim Lokanta adlı programın harika bir lezzeti olan hamburger tarifini veriyoruz. Doğal şekilde sizlerde evinizde bu tarifi yapmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Çünkü gerçekten görüntüsüne ve tadına hayran kalacağınız bir lezzet. İçinde bulunan malzemeler tamamen evde yapılıyor hatta mayonezi bile.  Eşer çocuklarınız hamburgeri çok seviyor ve sırf okulda hamburger yemek için beslenme götürmüyor ise bu bu tarif tam size göre.

Evim lokanta hamburger için malzemeler 
dogal hamburger

Ekmek için

  • 30 gram şeker
  • 40 gram su
  • 305 gram süt
  • 9 gram kuru maya
  • 8 gram tuz
  • 450 gram un
  • 35 gram tereyağı
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Köftesi için
  • 1 kilo kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
Mayonez için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • çeyrek limon suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Ezilmiş sarımsak
  • Tuz 
İçine ekstra olarak
  • Marul
  • 2 adet domates
  • 2 adet tatlı soğan


Evim lokanta hamburger hazırlanışı
  1. İlk olarak ılıtma işlemi ile işe başlıyoruz bunun için tuz tereyağı, şeker, süt ve suyu bir tencereye alarak kısık ateş eşliğinde ılıtıyoruz.
  2. Daha sonra ılıma işleminden sonra tencereyi ocaktan alıp içine mayayı ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Bu şekilde malzemeler ılık olduğunda hamburger hamuru daha iyi kabaracaktır. Çünkü mayalar ılık ortamlarda daha çabuk işlev görürler.
  3. Unu elek yardımı ile eleyerek tezgah üzerine alıp ortasını havuz yapıyoruz. Eğer bu şekilde bir tezgahınız yoksa (bizim yok) bunun yerine geniş bir leğen kullanın. Havuzun ortasına malzemeleri yavaş yavaş katarak güzel bir hamur yoğuruyoruz. Hamur kendini toparladığı an yoğurma işlemini bitirip sonra ki aşamaya geçiyoruz. 
  4. Hamurdan eşit şekillerde parçalar koparıp fırın tepsisine diziyoruz ve biraz mayalanmasını bekliyoruz.
  5. Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında yaklaşık 15 ile 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Kıymayı tuz ve karabiberi alıp güzelce yoğuruyoruz.
  7. Daha sonra hamburger ekmeği büyüklüğünde köfteler yaparak buzdolabında dinlendirmeye alıyoruz. 
  8. Şimdi sıra geldi mayonez yapılışına bunun için, derin bir kabın içine yumurta sarısını, hardalı alarak üzerine azar azar şekilde zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz. 
  9. Ardından limon suyunu ve suyu yavaş yavaş dökerek karışıma ilave ediyoruz. Üzerine ezilmiş olan sarımsağı tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıp kenara alıyoruz. 
  10. Şimdi sıra geldi malzemeleri birleştirmeye bunun için pişmiş ve kenarda bekleyen hamburger ekmeklerini iki eşit parçaya bölüyoruz ve taban kısmına mayonez harcından sürüyoruz.Üzerine hafif yağda kızartılmış olan köfteleri koyuyoruz ve en son dilimlenmiş domates ve halka halka doğranmış olan soğanları koyup hamburgerin diğer parçasını yani kapağını üzerine kapatıyoruz.
  11. Afiyet olsun. 
doğal hamburger tarifi 
amerikan hamburger tarifi
hamburger tarifi ayrıntılı
ev yapımı hamburger tarifi                                               
hamburger tarifi resimli
  hamburger tarifi yapılışı
hamburger tarifi nefis yemek tariflerleri
hamburger malzemeleri
Evim Lokanta Hamburger Tarifi
Yazar Sifa Celik
Evim Lokanta Hamburger Tarifi -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.