Buzlu Maden Suyunun Cilde Faydaları

by Hatice Çelik , Saat 13:23 , 0 yorum
buzlu maden suyu

Uzmanların ve diyetisyenlerin her defasında maden suyunun faydalarını ve kullanılmasının kişiye olan yaralarını her defasında anlatıyorlar. Maden suyu doğadan doğal olarak elde edilen asitli bir içecektir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde kişinin günlük ihtiyacını karşılayarak daha zinde olmasını sağlıyor. Maden suyu sadece içilerek değil aynı zamanda dışarıdan cilde uygulanması ile de bir çok faydayı beraberinde getiriyor. Özellikle son zamanlarda buzlu maden suyunun cilde sürülmesi cildi ne kadar derinden etkilediği konuşuluyor. 

Maden suyunun cilde ne gibi faydaları vardır?

  • İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde cildin ışıltısını artırarak gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.
  • Maden suyunun kapağı açıldıktan sonra bir miktar bekletilerek cilde makyaj temizleyici olarak sürüldüğünde kozmetik ürünlere gerek kalmadan doğal bir makyaj temizleyicisi olur. 
  • Maden suyu hem yağ yakıcı etkisi vardır hemde cildi zararlı toksinlerden arındırır. Bu yüzden japonlar yıllardır maden suyunu hem içiyorlar hemde bu doğal su ile banyo yapıyorlar. 
  • Cilde sürülen maden suyu cildin ferahlamasına ve daha rahat nefes almasına neden olur.
  • Yorgun ve cansız görünen cildin bu görüntüden uzaklaşmasını sağlar.
  • Cilt içine yerleşmiş olan siyah noktaların kolay şekilde çıkmasını sağlar.
  • Ciltte oluşmuş olan cilt çizgilerinin buzlu maden suyu kullanımının düzenli olması sonrasında kolayca yok olması görülmüştür.

Buzlu maden suyu cilde nasıl uygulanır?

Evinizde dondurucuya buz oluşturmak için su koymuşsunuzdur . Buzlu maden suyu işlemi de tıpkı aynısı gibi olacak yani buz kasetleri bölümüne sodayı dökün ve sabah kalktığınızda ilk iş olarak bu buz kütleleri ile cildinize masaj yapın. Eğer maden suyunu akşamdan dondurucuya koymayı unuttuysanız bunun için sabah kalkınca doğal maden suyunun kapağını açın ve gazını biraz çıkmasını bekleyin ardından cildinize sürün. 10 saniye kadar sonra dondurucudan aldığınız buz kitlelerini cildinize sürün. Bu iki işlemin etkisi de aynıdır.

Cilt bakımı yaparken maden suyu nasıl kullanılır?

  • Cilt bakımı sırasında yüzünüzü temizleyin ve ardından nemlendirici bakım ürününüzü sürmeden önce bir miktar maden suyunu yüzünüze sürün. Böylece cildinizin canlılığı kalıcı olmuş olur.
  • Makyaj yaparken eğer makyajınızın akmasından endişe ediyorsanız maden suyunu bir fıs fıs şişesine koyun ve makyaj sonrası bunu yüzünüze fışkırtın.. Böylece makyajınız sabitlenmiş olur. 
  • Makyajınız temizlemek için  de doğal olarak maden suyundan yararlanabilirsiniz. Bunun için makyaj temizleme pamuğunuza bir miktar maden suyun döküp bu su ile makyajınız temizlemeniz gerekir. Bu şekilde cildinize kimyasal ürünlerin temasından sonra kalıcı bir temizliği doğal yolla yapmış olursunuz. Ayrıca maden suyunda ki besleyici minerallerde cilt bakımınızı yapmış olur.
  • Maden suyunu ıslak makyaj seçeneğinde de kullanabilirsiniz. Bunun için musluk suyu yerine daha kalıcı ve minerallerden zengin olan maden suyunu göz farı veya fondoten için kullanabilirsiniz. Çünkü bazı kadınların makyaj tercihi genelde musluk suyu ile yapılmış ıslak makyajdan yana oluyor. 
Buzlu Maden Suyunun Cilde Faydaları
Yazar Sifa Celik
Buzlu Maden Suyunun Cilde Faydaları -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.