Üstelik sos kısmında yumurta kokusu olmayışıda bu kokudan rahatsız olan kişilerin de rahatlıkla bu keki yapmasına vesile oluyor. Browni kekler bilindiği gibi üzerine dökülen sos ile güzellik kazanır fakat sos içinde çiğ yumurta olması nedeni ile bazen yapılmak istenmez bu kekin sosunda olan yumurta tarifin de içinde göreceksiniz pişmiş şekilde olacaktır. Şimdi dilerseniz tarife geçelim.
Browni ıslak kek tarifini yaparken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır
Islak kek yaparken kekin içinde yumurta kokmasını istemiyorsanız. Bunun için yumurta ve şeker karışımını çok iyi şekilde çırpmanız gerekir. Ne kadar çok çırparsanız o kadar kabarık ve kokusuz kekiniz olur.
Unu eleyerek kullanır iseniz topaklanma sorunu olmaz.
Un kabartma tozu ve vanilyayı karışıma katmadan önce ayrı kap içinde karıştırıp eleyerek harca katarsanız kek daha iyi kabarır.
Kek için kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olması kekin sönmesini engeller.
Browni ıslak kek tarifinin malzemeleri
3 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket en küçük boy kakao yada 3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Unun kalitesine göre 1.5 veya 2 su bardağı un
Browni sosu için
1 su bardağı kakao eklenmiş karışım bu karışım kek yaparken harçtan ayrılacak
Yarım su bardağı süt
Browni kek üzerine
Ceviz veya fındık
Browni kekimizin yapılışında ilk olarak yumurta ve şekeri iyice çırparak işleme başlıyoruz.
Köpük köpük olana dek çırpdıktan sonra içine sırası ile süt ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Ardından kakaoyu da ekleyerek kakaonun karışması için çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra bu karışımdan bir su bardağı kadar ayırıyoruz ve kenarda bekletiyoruz.
Daha sonra kalan karışıma diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırıp yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dökerek fırına veriyoruz.
Fırın derecesi 170 veya 180 derece olup önceden ısıtılmış olması gerekir.
Kek pişerken biz sosunu hazırlıyoruz bunun için kenarda bekleyen bir su bardağı kakaolu karışımı bir tencereye alıp üzerine yarım su bardağı sütü döküyoruz.
Tencereye ocağa alıp kaynatıyoruz ve bir taşım kaynatdıktan sonra kenara alarak soğuması için bekliyoruz.
Kek pişdikten sonra ilk sıcaklığı geçince yaklaşık 10 dakika geçsin üzerine bu soğuk sosu döküyoruz.
Üzerini ceviz ve fındık ile süsleyip Yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Eğer kekin sosu daha iyi çekmesini istiyorsanız bunun için keki dilimleyin ve bir şiş veya kürdan yardımı ile keki delin.
Afiyet olsun.