Hindistan Cevizli Rulo Pasta Tarifi

by Hatice Çelik , Saat 12:18 , 0 yorum
Hindistan cevizli pasta
Bugün sizlere çok basit ama çok lezzetli bir tarif veriyoruz. Hem yaparken keyif alacaksınız hemde tadına doyamayacaksınız. Özellikle o meşhur çikolata olan cocostarı seven herkes bu pastaya hayran kalacaklar. Çünkü içinde bol miktarda hindistan cevizi bulunuyor ve hindistan cevizi gerçekten pasta ve kurabiyelere çok yakışıyor. Bu tarifi evde bulunan malzemeler  ile yaklaşık 15 dakika içinde  yaparak servis edeceksiniz. Dilerseniz hindistan cevizli rulo pastayı yaparak dondurucuda

saklayabilirsiniz. Böylece misafiriniz geldiğinde veya canınız tatlı çektiğinde hemen çıkarıp yaklaşık on dakika kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Aşağıda resimli şekilde ve detaylı yazılı şekilde pastanın yapılışı yer alıyor bu sayede kolay şekilde yapabilirsiniz. Şimdi tarife geçelim.

Hindistan cevizli rulo pasta tarifi İçin Malzemeler
1,5 paket sade petibör bisküvi (kakaolu bisküvi de kullanabilirsiniz. Eğer kakaolu bisküvi kullanırsanız kakao katmayın.)
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

İç harç için 
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker

Hindistan vevizli rulo pasta 
Hazırlanışı
1. İlk olarak almış olduğumuz bisküvileri robotta çekerek parçalara ayırıyoruz. Eğer robotunuz yok ise elde de yapabilirsiniz bunun için bisküvileri kırıp daha sonra toz haline gelene kadar eziyoruz.
2. Toz haline gelmiş olan bisküvi kırıntılarına eritmiş olduğumuz tereyağı veya margarini, sütü ilave ediyoruz.  Eğer bisküviler  kakaolu ise kakao katmıyoruz ve yoğurarak güzel bir hamur elde ediyoruz. Eğer çok katı olursa bir miktar daha süt  ilavesi yapabilirsiniz. Bu hamurun kıvamı kurabiye hamuru kıvamında olması gerekiyor.
3.Ardından tezgah üzerine resimde gördüğünüz gibi streç film sererek hamuru üzerine yayıyoruz.
Hindistan cevizi pastasi

Hamurun üzerine tekrar streç film serip merdana yardımı ile açıyoruz ve üstteki streç filmi çıkarıyoruz. Hamur çok ince olmasın yoksa iç harç dağılır.
4. Daha sonra iç harcı için bir kabın içine hindistan cevizini sütü ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz ve hamurun üzerine yayıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise bazı marka hindistan cevizi sütü fazla çekmiyor ve hamurun içi cıvık sulu şekilde kalıyor. Bu yüzden sizler sütü azar azar ekleyerek katı bir harç olmasını sağlayın. Yani iç harç sulu bir kıvamda olmaması gerekiyor.
5. Hamuru sıkı sıkı bir rulo haline getirip buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Cocostar tarifi

6. 1 saat kadar dinlendikten sonra pastayı dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Not: Bu pastayı yaparak dondurucuda saklayabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde çıkarıp 10 dakika kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Fakat dondurucuda bekletirseniz eğer bunun için ruloyu bozmayın yani dilimlemeyin. Servis edeceğiniz zaman dilimleyin.

Hindistan Cevizli Rulo Pasta Tarifi
Yazar Sifa Celik
Hindistan Cevizli Rulo Pasta Tarifi -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.