Hindistan cevizli rulo pasta tarifi İçin Malzemeler
1,5 paket sade petibör bisküvi (kakaolu bisküvi de kullanabilirsiniz. Eğer kakaolu bisküvi kullanırsanız kakao katmayın.)
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
İç harç için
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Hindistan vevizli rulo pasta
Hazırlanışı
1. İlk olarak almış olduğumuz bisküvileri robotta çekerek parçalara ayırıyoruz. Eğer robotunuz yok ise elde de yapabilirsiniz bunun için bisküvileri kırıp daha sonra toz haline gelene kadar eziyoruz.
2. Toz haline gelmiş olan bisküvi kırıntılarına eritmiş olduğumuz tereyağı veya margarini, sütü ilave ediyoruz. Eğer bisküviler kakaolu ise kakao katmıyoruz ve yoğurarak güzel bir hamur elde ediyoruz. Eğer çok katı olursa bir miktar daha süt ilavesi yapabilirsiniz. Bu hamurun kıvamı kurabiye hamuru kıvamında olması gerekiyor.
3.Ardından tezgah üzerine resimde gördüğünüz gibi streç film sererek hamuru üzerine yayıyoruz.
Hamurun üzerine tekrar streç film serip merdana yardımı ile açıyoruz ve üstteki streç filmi çıkarıyoruz. Hamur çok ince olmasın yoksa iç harç dağılır.
4. Daha sonra iç harcı için bir kabın içine hindistan cevizini sütü ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz ve hamurun üzerine yayıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise bazı marka hindistan cevizi sütü fazla çekmiyor ve hamurun içi cıvık sulu şekilde kalıyor. Bu yüzden sizler sütü azar azar ekleyerek katı bir harç olmasını sağlayın. Yani iç harç sulu bir kıvamda olmaması gerekiyor.
5. Hamuru sıkı sıkı bir rulo haline getirip buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
6. 1 saat kadar dinlendikten sonra pastayı dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Bu pastayı yaparak dondurucuda saklayabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde çıkarıp 10 dakika kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Fakat dondurucuda bekletirseniz eğer bunun için ruloyu bozmayın yani dilimlemeyin. Servis edeceğiniz zaman dilimleyin.