Hızlı Ve Sağlıklı Yemek Yapmak İçin Püf Noktaları

by Hatice Çelik , Saat 12:02 , 0 yorum
Hızlı ve sağlıklı yemek için püf noktalar
yemek
Beslenme Nedir?
Sağlıklı olmanın ilk şartlarından biri olan beslenme, insanın yaşamını sürdürebilmesi için her  çeşit vitamin ve minerallerin bulunduğu yiyecekleri yemesidir. İyi beslenme ise kaliteli yemek gruplarından vücudun ihtiyacı olanını günlük olarak alması ile oluşur. Günümüzde beslenme önemli bir konuma sahiptir. çünkü kişi beslenemediği zaman vücut direnci düşer ve zamanla çeşitli hastalıklara yakalanır.  İyi beslenen kişiler ise hem fiziksel olrak hemde ruhsal açıdan sağlılı olurlar.


Çalışan kadınlar için sağlıklı yemek pişirme
Kadınlar için aile, kariyer ve günlük koşuşturma arasında her dakika çok değerlidir. Bu süreyi önemli kılan maddeler uzar gider. Bu süre içinde sağlıklı bir yemek pişirmek için zamanınız çok fazla olmayabilir. Peki bu durumda hep hazır yemek mi alacak ya da dışarıda mı yiyeceksiniz? Tabiki de hayır  hem hızlı hemde sağlıklı şekilde beslenmek istiyorsanız bu adımları dikkatli okuyun. Şimdi size  küçük ipuçları ile daha kısa sürede  nasıl sağlıklı yemekler pişirebileceğinizi açıklanıyoruz.



Sağlıklı yemek pişirmek için denenmiş hızlı yöntemler


1. Mutfakta daha hızlı olmak istiyorsanız, öncelikli olarak  tarifini ve hazırlanışını  bildiğiniz yemekleri pişirmek ile başlayın.  Çünkü yemek tarifine  bakmak için durduğunuz zaman vakit kaybedersiniz. Beğendiğiniz ve yapmak istediğiniz tarifi ise evde olduğunuz ve bolca vaktiniz olduğu gün deneyin böylece hem vakit kazanırsınız hemde pratiklik olarak hızlı şekilde diğer işlerinizi yaparsınız.

2. Etinizi pişirmeden  önce etin buzlarının erimesini bekleyin. Çünkü pişirme süresini en aza indirmeniz için etin oda sıcaklığına sizin zaman kazanmanız açısından çok .nemlidir.  Etinizi ısıtmak için mikrodalgaya koyabilirsiniz. Ancak etinizi saatlerce tezgâhın üzerinde bırakmak sağlığınıza zarar vereceği için minimum seviyede bekletin.

3. Sebzelerinizi pişirirken ise  rengi değiştikten sonra tuzu ekleyin. Çünkü sebzeye rengi değişmeden daha önce tuz eklemek sebzenin  pişme sürecini yavaşlatır.

4. Sebzelerinizi  sattın aldıktan hemen sonra pişirin. çünkü sebzeler dolapta ne kadar çok beklerse pişme süresi de o denli uzar.

5. Sebzelerinizi dolaba kaldırmadan önce muhakkak  kullanım için  hazırlayın. Bunu sağlamak için marketten ya da pazardan  almış olduğunuz malzemeleri gelir gelmez yıkamak daha hızlı sağlıklı yemek hazırlamaya kalktığınızda size büyük bir zaman tasarrufu sağlamış olur.  Daha fazla zaman kazanmak için ise boş vaktinizde sebzelerinizi küçük küçük doğrayıp buzdolabına kaldırabilirsiniz.

6. Sebzelerinizi ve patateslerinizi pişireceğiniz zaman  daha küçük parçalar halinde kesmeye özen gösterin. Çünkü küçük doğranan sebzeleri kaynattığınızda veya  sote ettiğinizde göreceksiniz daha çabuk pişecekler.

7. Bir gün önceden kalmış yemekleriniz varsa sakın çöpe atmayın.  İsterseniz aynı yemeği tekrar yemek için evdekileri ikna edin. Yada bu yemeğin yanına yakışan  bir ekleme yaparak günü kurtarın.

8. En kolay yapılan ekmek pizzasıdır. Sıkıştığınız zaman bunu yaparak günün yemeğini ortaya çıkarın. Bu tarifi  çocuklarınızda emin olun çok sevecektir. Bu tarif için yapmanız gereken, ekmekleri normal şekilde doğrayın ve üzerine salçalı su yaparak gezdirin. Daha sonra ekmeklerin üzerine doğranmış domates biber ve zeytin ekleyin isteğe göre kaşarda rendeleyip fırına verin. Kaşar eriyince alıp afiyetle yiyin.
Hızlı Ve Sağlıklı Yemek Yapmak İçin Püf Noktaları
Yazar Sifa Celik
Hızlı Ve Sağlıklı Yemek Yapmak İçin Püf Noktaları -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.