Hızlı ve sağlıklı yemek için püf noktalar
Beslenme Nedir?
Sağlıklı olmanın ilk şartlarından biri olan beslenme, insanın
yaşamını sürdürebilmesi için her çeşit
vitamin ve minerallerin bulunduğu yiyecekleri yemesidir. İyi beslenme ise kaliteli
yemek gruplarından vücudun ihtiyacı olanını günlük olarak alması ile oluşur.
Günümüzde beslenme önemli bir konuma sahiptir. çünkü kişi beslenemediği zaman
vücut direnci düşer ve zamanla çeşitli hastalıklara yakalanır. İyi beslenen kişiler ise hem fiziksel olrak
hemde ruhsal açıdan sağlılı olurlar.
Çalışan kadınlar için
sağlıklı yemek pişirme
Kadınlar için aile, kariyer ve günlük koşuşturma arasında her dakika çok
değerlidir. Bu süreyi önemli kılan maddeler uzar gider. Bu süre içinde sağlıklı
bir yemek pişirmek için zamanınız çok fazla olmayabilir. Peki bu durumda hep
hazır yemek mi alacak ya da dışarıda mı yiyeceksiniz? Tabiki de hayır hem hızlı hemde sağlıklı şekilde beslenmek
istiyorsanız bu adımları dikkatli okuyun. Şimdi size küçük ipuçları ile daha kısa sürede nasıl sağlıklı yemekler pişirebileceğinizi açıklanıyoruz.Sağlıklı yemek pişirmek için denenmiş hızlı yöntemler
1. Mutfakta daha hızlı olmak
istiyorsanız, öncelikli olarak tarifini
ve hazırlanışını bildiğiniz yemekleri
pişirmek ile başlayın. Çünkü yemek
tarifine bakmak için durduğunuz zaman
vakit kaybedersiniz. Beğendiğiniz ve yapmak istediğiniz tarifi ise evde
olduğunuz ve bolca vaktiniz olduğu gün deneyin böylece hem vakit kazanırsınız
hemde pratiklik olarak hızlı şekilde diğer işlerinizi yaparsınız.
2. Etinizi pişirmeden önce etin buzlarının erimesini bekleyin. Çünkü pişirme süresini en aza indirmeniz için etin oda sıcaklığına sizin zaman kazanmanız açısından çok .nemlidir. Etinizi ısıtmak için mikrodalgaya koyabilirsiniz. Ancak etinizi saatlerce tezgâhın üzerinde bırakmak sağlığınıza zarar vereceği için minimum seviyede bekletin.
3. Sebzelerinizi pişirirken ise rengi değiştikten sonra tuzu ekleyin. Çünkü sebzeye rengi değişmeden daha önce tuz eklemek sebzenin pişme sürecini yavaşlatır.
4. Sebzelerinizi sattın aldıktan hemen sonra pişirin. çünkü sebzeler dolapta ne kadar çok beklerse pişme süresi de o denli uzar.
5. Sebzelerinizi dolaba kaldırmadan önce muhakkak kullanım için hazırlayın. Bunu sağlamak için marketten ya da pazardan almış olduğunuz malzemeleri gelir gelmez yıkamak daha hızlı sağlıklı yemek hazırlamaya kalktığınızda size büyük bir zaman tasarrufu sağlamış olur. Daha fazla zaman kazanmak için ise boş vaktinizde sebzelerinizi küçük küçük doğrayıp buzdolabına kaldırabilirsiniz.
6. Sebzelerinizi ve patateslerinizi pişireceğiniz zaman daha küçük parçalar halinde kesmeye özen gösterin. Çünkü küçük doğranan sebzeleri kaynattığınızda veya sote ettiğinizde göreceksiniz daha çabuk pişecekler.
7. Bir gün önceden kalmış yemekleriniz varsa sakın çöpe atmayın. İsterseniz aynı yemeği tekrar yemek için evdekileri ikna edin. Yada bu yemeğin yanına yakışan bir ekleme yaparak günü kurtarın.
8. En kolay yapılan ekmek pizzasıdır. Sıkıştığınız zaman bunu yaparak günün yemeğini ortaya çıkarın. Bu tarifi çocuklarınızda emin olun çok sevecektir. Bu tarif için yapmanız gereken, ekmekleri normal şekilde doğrayın ve üzerine salçalı su yaparak gezdirin. Daha sonra ekmeklerin üzerine doğranmış domates biber ve zeytin ekleyin isteğe göre kaşarda rendeleyip fırına verin. Kaşar eriyince alıp afiyetle yiyin.