Nurselin Mutfağı Hindistan Cevizli Kuplar

by Hatice Çelik , Saat 14:26 , 0 yorum
Nursel'in mutfağı yine harikaları yaratmaya devam ediyor. Her programında farklı tat ve lezzetler ile bizi buluşturan program gerçekten izlenmeye değer programlar arasında yer alıyor. Özellikle son zamanlardaki bölümlerine eklemiş olduğu sağlıklı yaşam köşesi de ayrı güzellik katıyor. 

Sizlerde farklı bir tat farklı bir lezzet arayışı içindeyseniz bu tarif tam size göre. Son günlerde zaten popülerliği son derece artmış olan hindistan cevizli kuplar, hindistan cevizinin sağlığa olan faydaları ile de ön plana çıkıyor. Hindistan cevizi doyurucu özelliği olduğu için tereyağında benzetiliyor içinde bol protein olduğu içinde protein ihtiyacını karşılıyor. 

Eşsiz sunum ve güzelliğiyle damaklarda ekstra tat bırakan kuplar denenmeye değer nitelikte. Sizlerde bir ayrıcalığınız olsun istiyorsanız muhakkak bunu denemelisiniz.  Altın günlerinin ve aile içi özel günlerinizin baş tacı olacak nitelikteki bu tatlı tarifini hemen denemelisiniz çünkü gerçekten harika bir tarif.  Bu tarif de hindistan cevizi ve çikolatanın eşsiz uyumunada şahit olacaksınız. 

Nursel'in mutfağı yine harikaları yaratmaya devam ediyor.Eşsiz sunum ve güzelliğiyle damaklarda ekstra tat bırakan kuplar denenmeye değer nitelikte. Sizlerde bir ayrıcalığınız olsun istiyorsanız muhakkak bunu denemelisiniz. 

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kup Malzemeleri;
Keki için gerekli malzemeler;
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı  şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı  un
  • 1 yiyecek kaşığı kakao
  • Yarım  paket kabartma tozu
  • 1 paket kadar vanilya
  • 1 tutam  tuz


Kreması için Malzemeler;
  • 500 ml ve  yarım su bardağı süt
  • 3 4 kaşık civarında irmik
  • 50 gram ölçüsünde tereyağı
  • 1 paket kadar vanilya
  • 80 gram  beyaz çikolata
  • 160 gram Hindistan cevizi


Üzeri için kullanılacak malzemeler;
  • 300 gram. bitter çikolata
  • 200 gram krema



Hazırlanışı

  1. Bir kabın içinde  yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene dek  iyice çırpın, sonrasında sıvı yağ ve yoğurdu içerisine ekleyip bütün malzemeler iyice karıştırın.
  2. Ayrı bir  bir kap içerisinde bütün kuru olan malzemeleri eleyin ardından diğer kabın içindeki malzemeyi yumurtalı karışımı ekleyip güzel bir gereç  yardımıyla ile  iç kısımdan dışarıya gelecek şekilde karıştırın.
  3. Önceden  yağlamış bulunduğumuz kek kalıbına döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika kadar  pişirin.
  4. Sos tenceresinin içerisine süt, tereyağı, irmik ve vanilyayı alın ve  muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  5. Daha sonra bu muhallebiyi ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyin karıştın. Sobra hindistan cevizini de ekleyip kenarda dinlendirmeye alın. 
  6. Farklı bir tencere alarak  içerisine kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, bitter çikolatanın üst kısmına dökün ve çikolatanın erimesini sağlayın.
  7. Sıra geldi en güzel kısıma şimdi bütün malzemeyi birleştirme işine geldiniz. Birleştirmek için bir servis kabının tabanına keki ellerinizle ufalayarak tek katman hazırlayın üst kısmına Hindistan cevizli muhallebiden bolca koyun.
  8. şimdi en son aşama hazırlanan kupu çikolata ganaj ile kaplayın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında iyice soğumasının ardından servis edin. afiyet olsun.
Nurselin Mutfağı Hindistan Cevizli Kuplar
Yazar Sifa Celik
Nurselin Mutfağı Hindistan Cevizli Kuplar -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.