Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu her zaman bitkilerin bizim hayatımıza katmış olduğu faydaları anlatıyor. Özellikle kilo verme konusunda aşırı şekilde soru gelince sevgili hocamız bizlere en güzel bilgileri veriyor. Bugünkü vermiş olduğu bilgiler arasında Lahana maydonoz ve limon ile yapılan harika bir zayıflama kürü var. Kür kişiye tokluk hissi vereceği iöin kısa sürede fazlalıklarından kolayca kurtulacaktır.
Son zamanlarda insanların ortak sorunları arasına yerleşen kilo verme problemi, artık problem olmaktan çıkıyor. Nasıl mı? Cevabı aşağıdaki Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu küründe saklı. Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu bu kür ile kolayca kilo verebileceğimizi belirtiyor. Evlerde rahatlıkla bulunan beyaz lahana, maydonoz ve limon ile hazırlanan bu kür ayrıca çok kolay hazırlanıyor. Kürü yıl içinde 2-3 kez uygulayabilirsiniz. Bahar aylarında uygulanırsa, mevsim geçişlerindeki vücut kırgınlığını alır ve zinde hissetmenizi de sağlar. Bu kürün diğer bir önemli özelliği de diğer bazı zayıflama yöntemlerinde olduğu gibi kürü tamamladıktan sonra yediklerinize dikkat ettiğiniz sürece kilo almaya kısa sürede tekrar başlamazsınız. Çünkü vermiş olduğunuz kilolar kalıcı şekilde olacaktır.
malzemeler
- Taze maydanoz
- Beyaz lahana
- Taze sıkılmış limon suyu.
Hazırlanışı
Bu kür için, taze ve küçük
yapraklı maydanozlar tercih edilmelidir.
Kullanılacak lahana ise iri yeşil
sarımsı lahana olmalıdır. Taze Pazar sebzelerini tercih etmelisiniz çünkü seralarda yetişen sebzeler bu kür için uygun sebzeler değillerdir.
Kürün genel amacı tokluk
hissini duymanızdır. Beyaz lahana ile beraber kullanılan maydanoz ve limon suyu
beraberinde büyük katkıları da getirir. Kendiniz zinde hissetmenize, buda güçlü
bir psikolojik yapıya kavuşmanızı sağlar. Gelelim kürün yapılışına.
- Yarım litre klorsuz suyu kaynatın. Lahana yapraklarından 4 tanesini doğramadan, biraz elinizle parçalayarak kaymakta olan suyun içine atın.
- Yaklaşık 3 dakika kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynatın. 3 dakika sonra ilave olarak yarım demet taze yeşil ve gövde saplı maydanozu katın.
- Daha sonra 4 adet lahana yaprağına 20 veya 25 adet maydanoza ilave ederek. Karışmasını ve ağzı kapalı şekilde 2 dakika süreyle daha kaynamasını sağlayın.
- Ardından 5 dakika sonunda çayın altını kapatarak ılınması için beklemeye alın.
- Bu işlemlerden sonra geldik süzme aşamasına. Fakat burada sebzeleri bastırarak suyu salmasını sağlamalısınız. Cam kaba bu suyu süzün.
- Kür kapsamında ayırdığın suyu 3’e bölerek, içmeden önce de içerisine 2 yemek kaşığı limon suyu ilave ederek günde üç kez tüketin. Aç karnına ya da yemeklerden en az iki saat sonra tüketmelisin.
Not: Bu kürü her gün taze olarak
hazırlamanız gerekmektedir. Önemli bir diğer nokta ise çayı süzdüğünüz zaman suya limon
suyunu eklemeyin, limon suyunu çaya içeceğiniz zaman limon suyunu ekleyin.
Kürün Uygulanması:
Bu kürü 7 gün uygulayın,
daha sonra 3 gün ara verin. 7 gün tekrar uygulayın 3 gün tekrar ara verin ve
son olarak 7 gün tekrar uygulayarak, toplamda 21 güne tamamlayın.