Derya Baykal Gülümse Fincan Kek Tarifi

by Hatice Çelik , Saat 10:00 , 0 yorum

Beş çaylarının vazgeçilmezi olan kekler, fincanlara girerek kahvenin  yanına yer etti. Zaten kahve ile de süper ikili olan bu tatlar farklılık için kendilerini güzelce geliştirdiler. Çünkü kahveler tereyağlı oldu fincanlar keklere kalıp oldu. Peki bu yenilikler kötü mu oldu derseniz Tabi ki de hayır ikisinin de tadına tat geldi. Zayıflatan ve tok tutan  kahve tarifi için tıklayınız.  Fincan kek daha pratik olarak yapılmaya imkan sunduğu gibi tek porsiyonluk ta olması ayrı bir avantaj sağladı. Fırını bozulan veya henüz fırını olmayan kişilerin de kolay ve hızlı şekilde yapabileceği bu tarifi şimdiden not edin. Diğer tarifleri kek unutun. Çünkü bu kek hızlı ve pratik şekilde yapılmaya olanak sağlıyor. 

Son zamanlarda çok fazla yaygınlaşan ve fırını rafa kaldıran tarifler damaklara farklı lezzetler getirmeye  devam ediyor. Özellikle fincan ile yapılan börekler kekler son günlerin en moda tarifleri arasında yer alıyor. Sizlerde farklı bir sunum farklı bir lezzet ile tanışmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Üstelik yapılışı da pişirmesi de çok kolay. 

Derya Baykal'in konukları her gün farklı güzel bir tarifi bizimle paylaştıkları için hangisini deneyeceğimizi şaşırır hale geldik. Ama bu tarif tam sizlere göre; çünkü içeriğinde kek adına ne ararsanız var bildiğimiz kekten hiçbir ayrıcalığı yok. Hatta ben bu keki denediğimde içine şırınga yardımı ile reçelde sıkmıştım. İsterseniz bu şekilde de yapabilirsiniz buda değişik ve ekşi aroma sevenler için farklı bir yöntem olur. Zaten o tarifi de ilerki günlerde paylaşmayı düşünüyorum. Su sıralar çok yoğun olduğumdan dolayı siteyede pek vakit ayıramıyorum. 

Malzemeler 

  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı  şeker 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ 
  • Yarım çay bardağı su 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 su bardağı  ve 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao 


    Hazırlanışı
  1. Yumurta ve şekeri iyice  çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvıyağ , su , yoğurt ekleyip güzelce karıştırıyoruz. 
  3. En son kakao ,unu , kabartma tozunu eleyerek havasını alıp harca  ilave edip karıştırıyoruz
  4. Şimdi kek harcımız hazır sıra geldi fincanlara koyma kısmına.
  5. Kek harcımızı  fincanlara döküp, genişçe olan  bir tencereye kaseleri güzelce yerleştiriyoruz. 
  6. Ardından  iki parmağımızın ölçüsünü  geçmeyecek şekilde tencereye suyu koyup ocağı açıyoruz. 
  7.  Suyun  ılık olması gerekir ki fincanlara zarar vermesin 
  8. Daha sonra yerleştirdiğimiz kaselerin üzerine  temiz bir havlu ile kapak sarılıp kapatıyoruz.
  9.  Kaynamaya başlayıp tencereden tıkırtılar gelince altı kısılıp 8-10 dk pişirilir , 8 dk dan sonra kapak açılıp kontrol edebilir ( buhar biriktiği için dikkatli açın ) kürdanla kontrol edip soğuması için tencereden çıkarıp bekletiyoruz.
  10. Şimdi sıra geldi servis hazırlıklarına. Bu tarifi yaptıktan sonra düzgünce kalıplardan kekleri çıkarıp süslemesini yapıyoruz. İsterseniz bir şırınganın içine reçel koyarak bu reçeli pişmiş olan keklerin içine koyabilirsiniz.. Dilediğiniz süsleme tekniği mevcut. Bu sizin hayal gücünüze bağlı. 
Derya Baykal Gülümse Fincan Kek Tarifi
Yazar Sifa Celik
Derya Baykal Gülümse Fincan Kek Tarifi -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.