Malzemeler:
Sos için
Üzeri için
Kıymalı böreğin bir miktar değişerek yoğurtla ve sos ile buluşup masalara gelmiş hali yalancı mantı yani diğer adıyla sosyete mantısına dönüyor. İşleri çok yoğun olan veya çat kapı misafirleri evinde olan kişilere yönelik bir tarif. Pratik ve dondurucuda hazır bekleyebilme özelliği olan bu güzel tarifi eminim çok seveceksiniz. Şık bir sofranın ve çay menülerinizin nadide bir çiçeği olarak konuk olacak masalarınıza. Çalışan ve bu yüzden evine fazla vakit ayıramayan kişiler az olan vakitlerinde de çocukları ile ilgilenmek istiyor. Bu tarif ile hem çocuklarınızla ilgilenip hemde lezzetli bir şekilde sosyete mantısını yiyeceksiniz.
Bu tarifin hazırlanışına geçmeden önce, tarif ile ilgili fikirlerimi söylemek istiyorum. Bu tarifi Çizel Pezuk^un tarifleri arasından gördüm ve programda da uygulayınca yapmaya karar verdim. Evet gerçekten güzel bir tadı var ve evinizde kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca bunun iç harcının artması durumunda başka sefer kullanmak için dondurucuya kaldırmanız da mümkün. isterseniz misafir sayınıza göre porsiyon miktarını azaltıp artırabilirisiniz.
Sizlerde kalabalık misafirlerinize farklı ve güzel bir yemek tattırmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Hem az kıymalı olması avantaj hemde kolay ve pratik şekilde hazırlanıyor olması. Bu tarifi yaptıktan sonra taze olarak tüketmeniz gerekmektedir. çünkü eğer bekletirseniz yumuşar ve gerçek tadını vermez. Taze olarak pişirip taze taze tüketin.
Zaten paylaşımlarda da görmüşsünüzdür bu tarifi bugüne dek yiyipte beğenmeyen çıkmamış umarım sizlerde dilediğiniz şekilde yapar ve ailece güzelce yersiniz şimdiden afiyet olsun. Şimdi mutfağa geçerek bu harika tarifi yapmaya başlayalım.
Hazırlanışı
1-Öncelikle köfteyi hazırlamak için ; soğan , sarımsak ,maydanoz ve biberi rondodan geçirelim , kıymaya ilave edelim karıştıralım
2-Ardından sırası ile salça , ekmek içi, irmik ,karbonat ,sıvı yağ ve baharatlarını ilave edip iyice karıştıralım
3-Yufkayı tezgaha yayalım fırça ile çok az sıvıyağ sürelim ,ucunu kıvırıp iki kat yapalım ,bir kenarı düz olması için kıymalı harçtan yeteri kadar koyup rulo şeklinde saralım.
4- Daha sonra üçer parmak kesip yağladığımız fırın tepsisine dizelim diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp 180 derecede pişirelim.
5-Sos için ise tereyağını tencereye koyup üzerine domates sosunu dökelim biraz çevirip salça ve pul biberi ilave edelim (gerekiyorsa biraz sulandıralım ) kaynamaya başlayınca ocaktan alalım
6- Pişen mantıları servis tabağına alalım sarımsaklı yoğurt ve sos döküp servis edelim .
Afiyet olsun.
Cizel Pezuk Alıntıdır.
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı kadar ekmek içi
- 3 tatlı kaşığı irmik
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 adet yeşil biber
- 1 baş kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Maydanoz
- Tuz -karabiber -pulbiber-kimyon -kekik
- 1 kaşık biber salçası
- 3 adet yufka
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
- Domates püresi
- domates salçası
- tereyağ
- pulbiber
- tuz
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı böreğin bir miktar değişerek yoğurtla ve sos ile buluşup masalara gelmiş hali yalancı mantı yani diğer adıyla sosyete mantısına dönüyor. İşleri çok yoğun olan veya çat kapı misafirleri evinde olan kişilere yönelik bir tarif. Pratik ve dondurucuda hazır bekleyebilme özelliği olan bu güzel tarifi eminim çok seveceksiniz. Şık bir sofranın ve çay menülerinizin nadide bir çiçeği olarak konuk olacak masalarınıza. Çalışan ve bu yüzden evine fazla vakit ayıramayan kişiler az olan vakitlerinde de çocukları ile ilgilenmek istiyor. Bu tarif ile hem çocuklarınızla ilgilenip hemde lezzetli bir şekilde sosyete mantısını yiyeceksiniz.
Bu tarifin hazırlanışına geçmeden önce, tarif ile ilgili fikirlerimi söylemek istiyorum. Bu tarifi Çizel Pezuk^un tarifleri arasından gördüm ve programda da uygulayınca yapmaya karar verdim. Evet gerçekten güzel bir tadı var ve evinizde kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca bunun iç harcının artması durumunda başka sefer kullanmak için dondurucuya kaldırmanız da mümkün. isterseniz misafir sayınıza göre porsiyon miktarını azaltıp artırabilirisiniz.
Sizlerde kalabalık misafirlerinize farklı ve güzel bir yemek tattırmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Hem az kıymalı olması avantaj hemde kolay ve pratik şekilde hazırlanıyor olması. Bu tarifi yaptıktan sonra taze olarak tüketmeniz gerekmektedir. çünkü eğer bekletirseniz yumuşar ve gerçek tadını vermez. Taze olarak pişirip taze taze tüketin.
Hazırlanışı
1-Öncelikle köfteyi hazırlamak için ; soğan , sarımsak ,maydanoz ve biberi rondodan geçirelim , kıymaya ilave edelim karıştıralım
2-Ardından sırası ile salça , ekmek içi, irmik ,karbonat ,sıvı yağ ve baharatlarını ilave edip iyice karıştıralım
3-Yufkayı tezgaha yayalım fırça ile çok az sıvıyağ sürelim ,ucunu kıvırıp iki kat yapalım ,bir kenarı düz olması için kıymalı harçtan yeteri kadar koyup rulo şeklinde saralım.
4- Daha sonra üçer parmak kesip yağladığımız fırın tepsisine dizelim diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp 180 derecede pişirelim.
5-Sos için ise tereyağını tencereye koyup üzerine domates sosunu dökelim biraz çevirip salça ve pul biberi ilave edelim (gerekiyorsa biraz sulandıralım ) kaynamaya başlayınca ocaktan alalım
6- Pişen mantıları servis tabağına alalım sarımsaklı yoğurt ve sos döküp servis edelim .
Afiyet olsun.
Cizel Pezuk Alıntıdır.