Kurabiyelerim Tepsiye Neden Yayılıyor?
Herkes yemek yaparken en
güzelini en şahanesini yapar, fakat bazen öyle durumlar oluyor ki tüm ölçüleri
düzenli koymuş olduğumuz halde istediğimiz şekilde olmuyor. Durum hüsranla
sonuçlanıyor. Üstüne üstlük birde misafir olunca elimiz ayağımıza dolaşıveriyor.
Bu söylediklerim genelde pasta türleri için geçerli, çünkü ana yemekler fazla
düzen istemeyen çeşitler arasında yer alıyor. Oysa kurabiyeler poğaçalar öyle
mi hep aynı tip ve düzende olmaları gerekir. Bu yüzden kullanacağımız
malzemelere dikkat edersek eğer misafirlerimiz de tadına doyamayacakları tatlı
ve tuzluları yemiş olacaklar. Bugünkü konumuz her ev hanımının başına gelen bir
durum yani kurabiyelerin pişme esnasında yayılmalarının nedeni ne olabilir bu
konu üzerinde hem deneyimlerimi hem de araştırıp sonuç aldığım püf noktaları
paylaşacağım.
Tesettür giyim, kombin önerileri, farklı şal ve eşarp bağlama ayrıca modern ev dekorasyonu çeyiz hazırlıkları ve dikiş teknikleri ile güncel paylaşımların olduğu sayfamıza ulaşmak için tıklayın.
Kurabiyeler Pişerken
Yayılmasını Önlemek İçin Püf Noktalar.
- İlk olarak kullandığınız malzemelerin taze olmasına ve son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına dikkat edin. Bu önemli bir ayrıntıdır bu şekilde yapılan kurabiyeler daha sağlıklı ve daha doğal olurlar.
- Öncelikle un miktarına sadık kalmayın yani tarifi yaparken 2 su bardağı yazmışsa bunu çoğaltabilirsiniz. Çünkü her un markası farklıdır ve kullandığınız margarin veya tereyağı daha fazla un isteyebilir. Siz unun ölçüsünü çoğalttığınız zaman sorun ortadan büyük ihtimalle kalkacaktır.
- Hamurunuzu kulak memesi kıvamında yoğurun ve dinlenmesi için yarım saatliğine buz dolabına kaldırın. Böylece katı yağ sertleşip una doyacaktır. Dinlenmiş olan hamur daha kolay şekil alarak kurabiyelerin yayılmasını önlemiş olursunuz.
- Kurabiyeleri hazırladıktan sonra fırının derecesini açın ve bekleyin. Isıtılmış fırın soğuk kurabiyelerin dağılmasını engeller. Çünkü yavaş yavaş ısınan fırına koyulan kurabiyeler erimeye başlayacaktır.
- Ayrıca fazla un kullandığınızda kurabiyeleriniz çatlar bilginiz olsun. Tarifi en iyi uygulamanın yöntemi bir elinizle kulağınıza dokunun diğer elinizle hamura bu şekilde kulak memesi kıvamında hamurunuz hazır olmuş olur.
- Kullanmış olduğunuz un markasını sabitleyin yani sürekli un markasını değiştirmeyin böylece unun özelliklerini öğrenmiş olursunuz. Ayrıca unu havalandırarak kulanmanız gerekir yani elemeniz unun hava alması için çok önemlidir.
Kolay bir un kurabiyesi
tarifi veriyorum tadı harika ve güzelce ağızda dağılıyor.
Sade Kurabiye İçin Malzemeler
3 Su
bardağı un
1 Paket margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Paket margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Hazırlanışı
Bütün
malzemeleri bir kabın içine alarak kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz elimizle
veya farklı aparatlarla şekil vererek 180 derece fırında pişiriyoruz. Damak
zevkinize göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Etiketler:
Etiketler:
kurabiye hamuru neden toparlanmaz
kurabiye hamuru neden dağılır
kurabiye neden çatlar
dağılan kurabiye hamuru nasıl toplanır
kurabiye kaç derecede pişer
kurabiye hamuru tarifi
elmalı kurabiye yapmanın püf noktaları
kurabiye hamuru sert olursa ne yapılır