Sahrap Soysal Köfte Tarifi
Zengin ve çok renkli bir mutfak kültürüne sahip olan Türk mutfağı,gösteriş sunum ve güzellikleri ile dünya mutfaklarının en önünde gidiyor. Bu gösterişli mutfağın bu denli zengin olması da etli yemeklerin, köftelerin, kebapların sayesinde oluyor. Zaten et yemekleri bizim ana yemeklerimiz arasında yer alır. Her bölgesinde buram buram lezzet kokan ülkemize hayran kalmamak elde değil.
Ülkemizde özellikle misafir geleceği zaman et yemeklerine daha çok önem verilir. Bunun nedeni ise misafirlerimize vermiş olduğumuz değerlerden kaynaklanır. Et yemekleri her zaman en yüksek besin değerlerine sahip lezzetli ve sağlıklı yemekler arasında yer alır. Çok zengin çeşide sahip olduğu içinde her tür yemeklerde neredeyse kullanılır.
Köfteler de bizim zengin seçeneklerimiz arasında yer alıyor. Özellikle kıvamında yapıldığında damaklarda başka bir tat yaratıyor. Bugün sizlere Sahrap Soysal ın yapmış olduğu köftenin tarifini vermek istiyorum. Her ısırığından çok fazla tat alacağınız bir köfte tarifi bu mutlaka deneyin. Bu köftenin özelliği de bana göre tabi, sokaklarda buram buram kokan köftelerin tadıyla aynı olması. Bazen canımız o köftelerden çekerde bir türlü rastlayamayız ya işte o gün bu tarifi evinizde deneyin çok beğeneceksinzi. Bu yüzden bende buradan Sahrap Hanıma çok teşekkür ediyorum.Çünkü benide bu güzel tarifle kendisi tanıştırdı. Ben bu tarifi yaptıktan sonra yani fazla yaptığımda dondurucuya atıyorum. böylece cnım her istediğinde çıkarıp çözüldükten sonra afiyetle yiyorum. Tadında herhangi bir değişiklik olmuyor genelde aynı kıvam ve tatda oluyor.
MALZEMELER
- 1 kilo dana döş tarafından çekilmiş kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 su bardağı un
- 1 yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber
- 1 su bardağı kadar maden suyu
YAPILIŞI
- Kıymayı derin bir kaba alalım.
- Daha sonra önceden rendelemiş ve iyice suyunu sıktığınız soğanı, ardından unu ve karbonatı kıyma içine ekleyin.
- Ardından yumurta akı, tuz ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Yoğururken yavaş yavaş maden suyunu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Bu köfte hamurunu 1 gece ya da en az 8 saat kadar beklerse çok daha lezzetli olacaktır.
- Daha sonra Köfte harcından ceviz büyüklüğünde koparıp bu parçaları yavaş yavaş yuvarlayın ve hafif elinizle yassı hale getirin.
- Kıymaların Ortalarına parmak basıp inceltirseniz çok daha rahat pişeceklerdir. Ayrıca kısa sürede pişerler.
- Izgara tavasına ya da normal tavaya bir miktar sıvıyağ koyup ısıtın
- Köfteleri önlü arkalı güzelce kızartıp servise hazırlayın.
- Yanına beyaz peynir, sepano denilen salata ve Yugoslav kaymağı çok yakışır. Bunlarla servis yapabilirsiniz
- Afiyet olsun
- Ben bu köfteleri fazla yaptığımda dondurucuya atıyorum ve canım istedikce çıkarıp kızartıp yiyorum. Tadında da herhangi bir değişiklik olmuyor ve pratik olmuş oluyor.
Eriketler: Sahrap soysal köfte tarifi köfte yapılışı köfte tarifi kolay köfte Sahrap soysal yemek tarifleri
http://hayatadokunmakmi.blogspot.com.tr