Evim Lokanta Lokmalık Cheesecake Tarifi

by Hatice Çelik , Saat 13:43 , 0 yorum
lokmalik cheesecake tarifi
cheeseecake tarifi
Bugün sizlere Evim Lokanta adlı harika bir yemek programının enfes lezzetlerinden olan bir tarifi paylaşıyoruz. Tarifin adı ise lokmalık cheesecake olup harika görüntüye ve lezzete sahip bir tatlı çeşididir. Eminim bu lezzeti denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz lezzetler kuşağına eklenecektir çünkü ben denedim ve tadına ve görüntüsüne hayran kaldım. Tabi ilk deneme olduğu için biraz acemilik nedeni ile kesimlerde yamuk yumuk şekiller oluştu bu benim kesim hatamdan kaynaklı oldu. Sizler eminim güzel bir dilimleme şekli yaparak bu nefis lezzeti kolayca yapacaksınız. Çünkü tatlının yapılışı çok kolay olup, kısa sürede işlem bitmektedir. Misafirlerinize farklı bir sunum yapmak istiyorsanız Evim Lokanta adlı yemek programında yapılan Lokmalık Cheesecake Tarifini denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun. 
Evim lokanta lokmalık cheesecake malzemeler
Taban için
  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Peynir kreması için
  • 3 paket krem peynir
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 adet yumurta 
Üzeri için
  • 1 bardak bardak bitter çikolata
  • 1 kase çilek 



Evim lokanta lokmalık cheesecake Hazırlanışı
  1. İlk olarak tereyağını bir eritme kabı içine alarak eritiyoruz.
  2. Ardından yulaflı bisküvileri rondo yardımı ile un haline getiriyoruz. Eğer rondonuz yoksa bunu farklı yollar ile yani bir poşetin içine alarak ve üzerine ağır cisimle vurarak da bunu yapabilirsiniz. 
  3. Erimiş tereyağını un haline gelmiş olan bisküvilerin üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.
  4. Diğer kenarda krema için 3 paket krem peyniri bir kabın içine alıyoruz ve üzerine 5 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz. 3 paket krema kullandığımız için 3 yumurtayı da kremanın üzerine kırıp güzelce homojen bir karışım elde ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra pişme işlemi için kenara alıyoruz.
  5. Yulaf ile terayağını karıştırdıktan sonra onları bir 20 *20 ebatlarında fırın tepsisine veya kelepçeli bir kabın içine alarak iyice bastırarak yerleştiriyoruz. Yani bisküvili karışım fırın tepsisi içinde kip şekilde olacak ve çok sıkı şekilde olması gerekiyor. 
  6. Üzerine peynirli kremayı döküp iyice yayıyoruz ve 150 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen tabanı sıcaklığı geçdikten sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Ardından kesip çikolata ile buluşturuyoruz. 
  7. Cheecakenin üzeri için ise benmari usulu çikolatayı eritiyoruz. Benmari usulü demek sıcak suyun içine bir kabın yerleştirilerek o kabın içine de çikolatanın koyulması ile çikolatanın sert kıvamdan akışkan kıvama gelmesi içindir. 
  8. Cheecakenin tabanı olan kek kısmını bıçak yardımı ile kare kare olacak şekilde kesiyoruz. Burada önemli bir püf nokta ise sıcak bıçağın keki daha iyi kestiğidir. Bunun için şefimiz bıçağı kaynamış olan suyun içine soktu ve ardından ıslaklığını kurutarak tabanı ufak kareler halinde kesti.
  9. Kesilmiş şekilde olan lokmalık cheesecakeleri güzelce erimiş çikolatanın içine atarak iyice çikolataya buluyoruz ve kenara alıyoruz. Üzerine çilekleri yerleştirerek buzdolabında soğumaları için beklemeye alıyoruz. Afiyet olsun. 
Evim lokanta lokmalık cheesecake tarifi
Evim lokanta tarifleri
Evim lokanta cheesecake yapılışı
Cheesecake yapılışı
Evim Lokanta Lokmalık Cheesecake Tarifi
Yazar Sifa Celik
Evim Lokanta Lokmalık Cheesecake Tarifi -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.