Kolay Doğum İçin Ahududu Çayı

by Hatice Çelik , Saat 05:01 , 0 yorum
kolay dogum ahududu

Hamile kalındıktan sonra artık anne adayları, yediklerine  içtikleri dikkat ederek sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeye çalışırlar. Hamilelik döneminde kısıtlı şekilde kullanılan bitki çayları vardır ve bu çaylar gebelikte rahim kasılmasına neden olmadığı için hamileler tarafından gönül rahatlığı ile içilir. Fakat gecikmiş ve başlamamış doğum eylemlerinde ise bebeğin biran önce dünyaya gelmesi için bazı bitki çaylarından faydalanır.  Bu çaylar arasından çok eskiden beri kullanılan ise ahududu yaprağı çayıdır. Ahududu yaprağının çayı gebelikte 36. haftanın sonuna doğru tüketilmesi gerekir. Erken şekilde tüketilmeye başlandığında rahimi kolay şekilde açma özelliği olduğundan dolayı erken şekilde doğumun başlamasına neden olur. Özellikle hamileliği boyunca düşük ve erken doğum riski altında bir hamilelik geçiren kişilerin ahududu çayına daha geç başlaması gerekir. 

Ahududu çayı gebelikte nasıl kullanılır? 
Ahududu yaprağı çayı rahimde kasılmalara neden olacağı için 36. haftanın sonuna doğru tüketilmeye başlanması gerekir. Bu konu hakkında Aviva Jill Romm adında bir bitki uzmanı ve ebe, düzenli şekilde bu çay içildiğinde, doğum anında yaşanan olumsuzlukları minimum seviyeye indirdiği ve müdahalesiz bir doğum gerçekleştiğini ifade ediyor. Ayrıca Aviva Jill Romm ahududu çayının gebeliğin son üç ayında içilmesi gerektiğini vurguluyor. Fakat başta da belirttiğimiz gibi bu kadar erken şekilde çaya başlamak erken doğum riskinizi tetikleyebilir. Siz gebeliğin 36. Haftasının bitimine doğru ahududu yaprağı çayını günde 2 fincan şekilde içebilirsiniz. 

Ahududu çayı yapılışı 
Malzemeler 
  • 1 su bardağı  kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı

Ahududu çayı hazırlanışı
Kaynamış ve kenara alınmış bir su bardağı suyun içine  bir tatlı kaşığı ahududu yaprağı çayı ekleyin ve bardağın ağzını bir çay tabağı ile kapatın. Yaklaşık beş dakika sonra bu çayı süzün ve için. 


Ahududu yaprağı çayı doğumu kolaylaştırır mı? 




Gebelikte kullanılan ahududu yaprağı çayı doğum eylemi başladığında rahim ağzının kolay şekilde açılmasını sağlamaktadır. Sadece gebelik döneminde değil aynı zamanda normal adet zamanında da kullanılan ahududu yaprağı çayı adet sancılarına çok iyi geldiği ve rahimdeki kasılmaları hafiflettiği için ahududu yaprağı çayı kadın çayı olarakta bilinmektedir. Ahududu çayı Rahim kaslarını güçlendirdiği için doğum anında müdahalesiz şekilde bir doğumun gerçekleşmesini sağlayarak anne ve bebeğin daha kısa sürede birbirine kavuşmasını sağlar. Fakat miktarın artırılmamasi gerekir. Aksi halde rahim ağzında oluşabilecek komplikasyonlarda dikiş zor atılacağı için, dikiş tutmayabilir. Ahududu çayı için kurutulmuş ve yaş şekilde bu bitkiyi kullanabilirsiniz.

Emzirme döneminde ve menopoz döneminde ahududu yaprağı çayı içilir mi?
Emzirme döneminde rahimin kendini daha çabuk toparlaması için ahududu yaprağı çayı içilebilir. Günlük içme miktarı ise bir fincan ile sınırlıdır  Ahududu yaprağı çayı menopoz döneminde de güvenle kullanılan bitkiler arasında yer alır. Çünkü menopoz döneminde ki sıkıntıların ve ateş başlamalarının önlenmesinde kullanılan ahududu yaprağı çayı, aynı zamanda adet döneminde 3 fincan kadar tüketilebilir.

ahududu yaprağı çayı nerede satılır
ahududu yaprağı çayı satın al
ahududu yaprağı çayı nasıl demlenir
ahududu çayı zararları
                         ahududu çayı nasıl içilir
                         hamilelikte ahududu yemek
                          hamilelikte böğürtlen çayı zararlari
                         hamilelikte ahududu

Kolay Doğum İçin Ahududu Çayı
Yazar Sifa Celik
Kolay Doğum İçin Ahududu Çayı -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.