Koltuk Altı Kokusu İçin Karbonat

by Hatice Çelik , Saat 12:28 , 0 yorum
koltuk alti kokusu

Koltuk altı kokusu hem kişiye hemde yakınında bulunan kişiyse ciddi anlamda koku rahatsızlığı verir. Her ne kadar kişi koltuk altı için koku giderici ürünler kullanmış olsa da bu durum belli saatler çerçevesinde etkili oluyor ve o zaman geçdikten sonra koku ağır şekilde devam ediyor. Koltuk altı kokusunu bitkisel yönden eğer gidermek isterseniz lütfen aşağıdaki makaleyi okumaya devam edin.

Koltuk altı ter kokusu için karbonatlı çözüm: 

Koltuk altından gelen pis kokudan rahatsız oldunuz ve çözüm arıyorsanız karbonat tam size göre. Çünkü hem kokuyu önleyecek hemde sizin daha rahat olmanızı sağlayacaktır. Bunun için karbonatı banyo yaptıktan sonra henüz üzeriniz nemliyken özellikle koltuk altınız hemen parmak uçlarınız ile toz halindeki karbonatı alın ve koltuk altınıza masaj yaparak uygulayın. Kuruduktan sonra ise karbonat kendiliğinden dökülecektir. Bu şekilde koltuk altınızda ki kokunun gittiğine şahit olacaksınız. Bunu her banyo sonrası yapamaya özen gösterin. 

Koltuk altı kararmasına ve kokusuna  limonlu çözüm: 

Cilt kararması veya koltuk altı kokularında en başta limona başvurulur. Limon cildin rengini açtığı gibi koltuk altında oluşan kokuyu da engelleyecektir. Bunun için yapmanız gereken limonu halka şeklinde kesin ve koltuk altınıza masaj yaparak sürün. Özellikle koltuk altınızda kararmış bölgeye derinlemesine masajla limon suyunu yedirin. Ardından 10 dakika kadar bekleyin ve durulayın. Belli bir zaman uygulandıktan sonra koltuk altınızda ki kararmanın gittiğine şahit olacaksınız. Koltuk altı kararması için birde diğer mucizevi bitki ise pirinçtir. Pirinç suyu özellikle cilt kararmalarına karşı çok iyi gelmektedir.

Koltuk altı ter kokusuna sirkeli çözüm:

Sirke doğal bir anti bakteriyel olduğu için her alanda güvenle kullanılan bir besindir. Sirke hem yemeğe lezzet katar hemde güzelliğinize çünkü sirke ile yapılmış bir çok tarif vardır. Sirkenin koltuk altı terlemesinde kullanılmasında ayrı bir özelliğini ön plana çıkarır. Bunun için yapmanız gereken banyoya girmeden beş dakika önce elma sirkesini koltuk altınıza  pamuk yardımı ile sürmesidir. Beş dakika sonrasında ise banyo yaparak temizlik sağlayabilirsiniz.

Koltuk altı ter kokusu için kabartma tozu ve mısır nişastası: 

Mısır nişastası hem pişik tedavisinde hemde koku giderilmesinde kullanılmaktadır. Fakat nem çekme özelliği olduğundan dolayı mısır nişastası tek başına koku gidermede etkili olamaz bunun için yanına karbonat da eklenmelidir. Karbonat ve mısır nişastasını banyo yaptıktan sonra koltuk altınıza  uygulayabilirsiniz.

Koltuk altı ter kokusu şu yöntemler ile de giderilir

  • Koltuk altındaki tüylerin uzamasına izin verilmeden uygun yöntemler ile temizlenmelidir. Çünkü kıllar bakteri oluşumunu dolayısıyla ter kokusunu artırır.
  • Terleme için her gün hijyen sağlanmalı ve atlet günlük olarak değiştirilmelidir.
  • Vücut kuru tutulmaya özen gösterilmeli ve terlenildiği zaman bol su içilmelidir.
  • Vücudun nefes almasını sağlayan kıyafetler giyilmelidir.
  • Kokulu olan salam sosis gibi yiyeceklerin tüketimi biraz azaltılmalıdır. Çünkü bu tip besinler ciltde ter ile birlikte yoğun bir koku oluşmasına neden olur.
Koltuk Altı Kokusu İçin Karbonat
Yazar Sifa Celik
Koltuk Altı Kokusu İçin Karbonat -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.