Sezeryandan Kaç Yıl Sonra Normal Doğum Yapılır?

by Hatice Çelik , Saat 12:57 , 0 yorum
ssvd

Sezeryan sonrası normal doğum yapma artık son aylarda iyice arttı. Özellikle ilk doğumunu iri bebek veya bebeğin suyunun bitmesi ile ilgili nedenlerden ötürü sezeryan olan anneler ikinci doğumlarını normal doğum olarak değerlendirmek istiyor. Bu konuda bir çok hastahane ve doktorlar annelere yardımcı olarak isteklerini yerine getirmektedirler. Zaten yabancı kaynaklı sitelerde araştırma yapıldığında sezeryan sonrası normal doğumun gelişmiş ülkelerde sıkça yapıldığını görürsünüz. Fakat  Türkiye'de maalesef bir sezeryan hep sezeryan mantığı uygulanıyor ve anneler zor durumda kalıyor. Elbette her doğumun kendine göre riskleri vardır. Sezeryan sonrası normal doğumda da bu riskler vardır. Fakat bu riskler diğer doğumlardaki riskler ile aynıdır. Tam teşekküllü hastanede sezeryan sonrası normal doğum yapıldığında oluşabilecek herhangi bir komplikasyonda direkt müdahale edilmektedir.

Sezeryan sonrası normal doğum yaptıran hastaneler hangileri?
Bu konuda devlet hastanesi olarak ssvd adı altında yani sezeryan sonrası normal doğum alanında hizmet veren İstanbul ili içinde yer alan Zeynep Kamil Hastanesi bulunuyor. Bunun dışında bu yöntem genelde tam teşekküllü özel hastanelerde uygulanmaktadır. Hastanesi Sezeryan sonrası normal doğum polikinliği ile ilgili bilgi almak için buraya tıklayın. Devlet hastanesi veya özel hastane hakkında daha fazla bilgi almak için ise facebookta bulunan ssvd grubuna üye olmanız gerekir. Çünkü burada ki grupta sezeryan sonrası normal doğum yapmış olan bir çok annenin hikayesini göreceksiniz. Ayrıca istediğiniz şehirde hangi doktor sezeryan sonrası normal doğumu desteklediğini de göreceksiniz.

Sezeryan sonrası normal doğum yapmak için ne kadar süre geçmeli?
Genellikle doktorlar bu sürenin en az iki yıl olması şartını getirerek gebenin doğumuna katılıyor. Fakat son zamanlarda 1 yıl ara ile de bu doğumu gerçekleştiren anne adaylarının haberlerini alıyoruz.

Kolay doğum için ahududu çayı içmenin faydaları için tıklayınız
Kolay doğum için nefes egzersizleri için tıklayınız.

Sezeryan sonrası normal doğum riskleri
Genelde eski kesi yerinde rahimin kasılmasına bağlı yırtılmalar meydana gelebilir ve bu durum sezeryan sonrası normal doğumun en büyük riskidir. Bu riskin adı ise rüptür olma olarak ifade edilir. Sağlıklı bir gebelik geçiren anne adaylarında bu risk daha düşük seviyelerde olur.

Sezeryan sonrası normal doğumun başarılı olmasına nelere bağlıdır?

  • Eğer kişinin daha önce normal doğumu varsa,
  • Şimdiki gebeliği kendiliğinden başlamış ve sancılar düzenliyse,
  • Vücut kitle endeksi 30'un altında ise,
  • Daha önceki sezeryan nedeniniz iri bebek, kalp atımında sıkıntı olması gibi nedenlere bağlıysa,
  • Gebede yüksek şeker ve yüksek tansiyon yoksa,
  • Anne adayı bu konuda istekli ise ve ssvd yapmak için düzenli egzersiz yaptıysa başarı oranı çok daha yüksek olacaktır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak ve sezeryan sonrası normal doğum hakkında bilgi almak için buraya tıklayın. 




Sezeryandan Kaç Yıl Sonra Normal Doğum Yapılır?
Yazar Sifa Celik
Sezeryandan Kaç Yıl Sonra Normal Doğum Yapılır? -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.