Şal Bağlamanın Püf Noktaları Resimli Anlatım

by Hatice Çelik , Saat 12:38 , 0 yorum
Değişen yaşam tazı ve moda  son yıllarda şal kullanımını da epeyce artırdı. Şal kullanma eşarp kullanmaya göre daha kolay ve pratik olduğu için her kesimden bayan bu özelliklerden yararlanarak kendi stilini oluşturuyor. Şal bağlamanın da püf noktaları olup, yüz şekillerine göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden şal piyasası da epeyce genişleyerek bayanların ihtiyaçlarına yönelik tasarımlar yapmaktadırlar. Özellikle geniş şal modeli bayanlar arsında en çok tercih edilen şal tiplerinden olup, yüz şekline göre kolayca biçim almaktadır. Ayrıca şallar ütüleme kolaylığı, boyun altının daha kolay şekilde kapatılması gibi olumlu özelliklerinden dolayı son yıllarda çok fazla talep edilmektedir. 



Özel günlerde kuaföre gitmeden şal nasıl güzel ve farklı şekilde bağlanır öğrenmek için tıklayın. 

Şalın tarihçesine bakıldığında ise çok eski dönemlerden beri korunma veya örtünme amaçlı olduğunu görüyoruz. Fakat bu örtünme o dönemlerde sadece omuz kısımlarının kapanması ile oluyordu. Şal uzun yıllar çeşitli değişimlere uğrayarak modanın da etkisi ile kendini eşarbın yanına yerleştirmiştir. Bu yerleşme bayanlar üzerinde olumlu etki oluşturmuş ve farklı modellerde şal bağlama teknikleri ortaya çıkmıştır. Bugün sizlere resimli olarak şal bağlamanın püf noktalarını anlatacağız. Böylece sizlerde yüz şeklinize göre şalınızı kolayca bağlayabileceksiniz. 

Daha detaylı şal bağlamanın püf noktaları nelerdir? Nasıl bağlanmalı ve şal temizliği nasıl yapılmalıdır öğrenmek için tıklayın. 

Şal bağlamanın püf noktaları
  1. Şal bağlamanın en önemli püf noktası şal seçiminin yüz hattına yönelik şekilde olmasından geçer. Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi oval veya yuvarlak yüz kesimine sahip bayanların her bir şal bağlama şekli farklılık göstermektedir. Her insanın yüz şekli farklı olduğundan dolayı herkesin kendi yüzüne yönelik şal bağlaması gerekir. 


sal baglama puf noktalari

  • Oval yüz şekli için şal ve eşarp bağlama: Bu yüz tipine sahip olan bayanlar en şanslı olan grubun içinde yer alır. Çünkü oval yüz kesimi her türlü şal ve eşarp bağlama için uygundur. 
oval yuze sal secimi

oval yuze sal secimi nasil olmali

  • Yuvarlak yüz için şal ve eşarp bağlama: Bu şekilde yüz hatlarına sahip olan kişiler genelde tombul yanaklı olarak anılırlar. Yuvarlak yüz hatlarına sahip olan bayanlar şal bağlarken şalın elmacık kemiklerini geçmemiş olması gerekir. Ayrıca bonenin şal altından görünmesi yüzün daha geniş görünmesine neden olur.


yuvarlak yuze sal secimi

  • Uzun yüz için şal ve eşarp bağlama: Uzun yüz hatlarına sahip olan bayanların yapması gereken en önemli şey, şalın altına takmış oldukları bonenin görünmesini sağlamaktır. Böylece yüz daha kısa ve oval görünecektir. Ayrıca uzun yüzlü bayanlar kaş alımına dikkat etmesi gerekir. Aksi halde yüzleri daha uzun görünebilir. 
uzun yuze sal secimi

  • Üçgen yüz için şal bağlama:  Bu yüz şeklinde alın geniş olduğundan dolayı şal bağlama işleminde şalın elmacık kemikleri arkasında kalması ve üçgen şeklinin verilmesi hoş görüntü oluşmasını sağlar. 


ucgen yuze sal secimi

ucgen yuze sal secimi nasil olmali

2. Etkili ve kolay şal bağlamak için aşağıdaki yöntemleri uygulayın.
kolay sal baglama nasil olur
  • Her zaman yaptığınız şekilde bonenizi saçınızın üzerine ayarlayın ve üzerine şalı katlayarak sol taraf uzun kalacak şekilde yerleştirin. 

etkili sal baglama

  • Şalı iki yandan katlayın ve arkadan solu sağ şalın ucuyla bağlayın.

kolay ve hizli sal baglama
  • Ardından son tarafı öne atın ve işleminizi bitirin.
3. Şal bağlarken abartılı topuz yapmak, çirkin bir görüntü oluşmasını sağlar. Bu yüzden karşıdan bakıldığından hafif şekilde belli olan topuz sizin şık ve alımlı görünmenizi sağlayacaktır. ayrıca arkadan bakıldığında inişli çıkışlı şekilde olan topuzlarda itici bir görüntü oluşturur. Bunun yerine saçınızı düz toplayın ve evdeki herhangi bir yazma ile etrafını dolayıp o şekilde şalınızı bağlayın. Kafanıza hangi taraftan bakılırsa bakılsın aynı ölçülerde bir topuz oluşumu oluşmuş olacaktır. Aşağıda ki resimdeki gibi bir topuz sizin gösterişten uzak sade fakat iddialı bir topuzunu oluşturacaktır.
bone nasil baglanir


4. Seçmiş olduğunuz bonenin kaymaz özellikte olanını tercih ederseniz sürekli bone düzeltme sorunundan kurtulmuş olursunuz. Çünkü kaymaz bonelerin önlerinde bulunan silikon kısım saç bitiminden itibaren o bölgeye güzelce sabitlenir ve şal veya eşarbın kaymasını da engeller.
bone secimi

5.Yeni kapanmış olan kişiler özellikle kayan ipeksi şalları tercih etmemelidir. Kayan ipeksi şallar sizin rahatsız olmanızı sağlar ve sürekli düzeltilmek ister bunun yerine, pamuklu ve kaymayan şallardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Bunu  anlamak için Şalı elinizle buruşturduğunuz da aynı kalıyor ve kırışma olmuyorsa bu pamuklu güzel bir şaldır. Piyasada çok farklı fiyatlarda bulabileceğiniz pamuklu şallar sizin uzun süre kafanızla ilgilenmemenizi sağlar.
Değişik şal bağlama modelleri için tıklayın 

Basit ama etkili şal bağlama ile ilgili bilgiler
  • Yüz tipinize göre şal bağladınız ve boynunuz açıkta mı kaldı o zaman şalınızı bozmadan giymiş olduğunuz badinizi önünü arkaya doğru giyin. Yani ters olsun böylece açıkta kalan göğüs bölgesi kapanmış olur. Badinin giyilme şekli ön arkaya gelecek şekildeolmuş olmalıdır. 
  • Şalların en güzel bağlanma şekli ise, hafif kirli veya saç spreyi sıkılmış saçlarda oluyor. Bunun nedeni kumaşın bone ile saça temas etmesinden kaynaklanır. Eğer saçınızı iki günde veya üç günde bir yıkarsanız, saç spreyi kullanmanıza gerek kalmaz. Yeni yıkanmış olan saöa düzgün şekilde şal bağlanmak isteniyor ise bir miktar saç spreyi sıkılabilir. 

sal ozellikleri nasil olmali
  • Şalınıza makyaj bulaşmaması için, makyajı şalın kapatmış olduğu alana doğru yaymayın . Bunun yerine orta kısımda kapatıcıyla işleminizi görmeniz daha sağlıklı olur. Eğer komple bir makyaj yapmak istiyorsanız şeffaf şekilde ve ince bir tabaka fondöten sürmeye özen gösterin. Şalınıza bulaşmış olan makyaj lekelerini ise yağ çözücüler ile yıkamak gerekir. Bu şekilde makyaj malzemesinden eser kalmayacaktır.  Yağ çözücünün ardından ise yine istediğiniz marka deterjan ile şalınızı yıkayabilirsiniz. Şalınızı yıkadıktan sonra fazla sıkmamaya özen gösterin bu şekilde kırışmasını önlemiş olursunuz. 
  • Şalınızın eğildiğinizde düşmesini istemiyorsanız, bunun için şalınızı yan tarafınıza yani ya sağ yada solunuza alarak çantanızı üzerine doğru takın. Ağırlığın etkisi ile şalınız uçmayacaktır.
  • Şallarınıza iğne seçiminde zorlanıyorsanız eğer iğnelerin uçlarını şal rengine uygun olan oje ile boyayın. Ayrıca iğneden yana sıkıntı yaşıyorsanız yedek iğneler için cüzdanınızın içine iğneler takabilirsiniz. 
  • Kapanmak istiyorum ne yapmalıyım nasıl başlamalıyım nasıl giyinmeli ve örtünmeyi öğrenmeliyim diyorsanız tıklayın ve detaylı bilgiyi öğrenin 

    Şal Bağlamanın Püf Noktaları Resimli Anlatım
    Yazar Sifa Celik
    Şal Bağlamanın Püf Noktaları Resimli Anlatım -
    Bck
    Cancel Cevapla
    Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
    İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.