Yüz Şekline Göre Şal Nasıl Bağlanır?

by Hatice Çelik , Saat 14:32 , 1 Yorum
yuz sekilleri

Şal bağlama şekli yaş, giyim ve yaşam konularına  göre farklılık gösteriyor olsa da, yüz tipine özel şekilde şal bağlanması yüz hatlarının ön plana çıkması için  önemlidir. Çünkü herkesin yüz şekli doğuştan olarak
farklılık gösterir ve kimisi uzun yüz şekline sahip olurken kimisi ise oval şekilde bir yüz hattına sahiptir. Kişinin yüz hatlarını tanıyarak bu şekilde bir örtünme sergiliyor olması, hem şalın daha güzel durmasını sağlar hemde  yüz hatlarının güzelliği ortaya çıkar.  Örneğin uzun yüz şekline sahip olan kişiler şalını bağlarken boneyi alttan bir miktar gösterdiğinde yüzü daha kısa ve oval şekilde olacaktır. Zaten yüz hatlarının özelliklerinin öğrenilmesi sadece şal bağlama için değil aynı zamanda kişi yüz hatlarının özelliklerini öğrendiğinde makyajını ve saç kesimini daha güzel şekilde yapacaktır.  



Sizlerde şal bağlamayı,yüz hattınıza uygun şekilde yapmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Çünkü gardroplarınızda alıp da bana yakışmıyor diyerek kenara koyduğunuz şallarınızı öğreneceğimiz metotlar ile daha güzel ve uygun şekilde bağlayacaksınız. Bu şekilde güzelliğinize farklı bir güzellik gelecek ve  daha düzgün bir şal başlama işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Oval yüzler için şal bağlama: 
En şanslı grup içinde yer olana oval yüzlü bayanlar, daha kolay şal seçimi yapabilir ve bu şalı veya eşarbı kolay şekilde  bağlayabilirler. Oval şekilde yüz hatları sahip olan bayanların şal bağlama sırasında, şalın elmacık kemiklerini geçmemesi hoş bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır. Unutmayın ki oval yüzlü bayanların şal bağlama konusunda bir çok seçeneği vardır ve her türlü şal bağlama modası bu yüz tipinde çok yakışır. Eğer açık tenliyseniz seçmiş olduğunuz şalın renginin de koyu tonlarda olması güzelliğinize güzellik katacaktır. 

Şal bağlamanın püf noktaları için tıklayın 

oval yuz sekline sal baglama


Üçgen yüzler için şal bağlama:
Kalp yüz veya ters üçgen yüz denilen yüz şekline sahip olan bayanların yapmaları gereken tek şey şal bağlama esnasında şala üçgen şeklini vermektir. Yani bonenin ucu bir miktar görünsün ve kenarlardan elmacık kemiklerine doğru şalı bir miktar kenarına katlayarak içe kıvırın. Aşağıdaki resim de de nasıl yapmanız gerektiği gösterilmektedir. Ayrıca üst kısmın biraz dar alt kısımda biraz geniş şekilde şal bağlama yapılırsa, üçgen yüze sahip olan bayanlarda şal daha gösterişli duracaktır. Bu şekilde yüz hatlarına sahip olan bayanlar renk konusunda eğer açık tenli ise koyu tonlarda şal seçimi yapmalıdır. Fakat daha esmer bir yapısı var ise açık renkli ve üzerinden koyu tonlarda desenler olan şalları tercih etmelidirler. Dikkat edilmesi gereken unsur üçgen yüzlü bayanların şal bağlama esnasında muhakkak şala üçgen şekli vererek alttan çenenin tam ortasından iğneleme yapması gerekir. 

ucgen yuz sekline sal baglama


Dikdörtgen yüzler için şal bağlama:
Dikdörtgen şekilde bir yüz şekline sahip iseniz bone sizin ayrılmaz parçamız olması gerekir. Çünkü bu tip yüzlerde bone kurtarıcı görevi görür. Dikdörtgen veya uzun yüz diye bilinen bu yüz hatlarında şal bağlama işlemi yapılırken muhakkak şalın altından bonenin biraz uzun şekilde görünmesi gerekir. Bu şekilde uzun yüzler daralacak ve yüz oval şekli alacaktır. Zaten oval yüz şekline her türlü şal bağlama şekli uygun olduğu için sizde bu şekilde şal bağlamış olursunuz. Bunun dışında uzun yüze sahip olan bayanlar şal bağlarken sıkı şekilde değilde gevşek bir bağlama şekli uygulaması gerekir.

uzun yuz sekline sal baglama

Kare yüzler için şal bağlama:
Kare şekilde yüz hattına sahip olan bayanlar şal bağlama esnasında mümkün olduğunca şalı sıkmamalıdırlar. Çünkü eğer çok fazla şekilde sıkarlarsa, kare şekilde olan yüz hatları çok daha keskin hale gelecektir. Bu yüzden geçişi kolay ve yumuşak bir görünüm için bol şekilde bir şal bağlanmalı ve yüzün oval şekilde oluşması sağlanmalıdır. 

kare yuz sekline sal baglama


Yuvarlak yüzler için şal bağlama:
Yuvarlak yüzlü veya tombul yüzlü diye tabir edilen bu yüz şeklinin en önemli unsuru bonenin saç bitiminden itibaren bitmiş olmasıdır.  Eğer bone daha fazla ileri alınırsa yüzü olduğundan daha yuvarlak gösterecektir. 
Yani bone şalın altından görünmemesi gerekir. Ancak bu şekilde yapılan şal bağlama şekli, uygun olacaktır. 

yuvarlak yuz sekline sal baglama

Yüz Şekline Göre Şal Nasıl Bağlanır?
Yazar Sifa Celik
Yüz Şekline Göre Şal Nasıl Bağlanır? -
1  Yorum Yorum Yap
Ters üçgen yüz tipine sahibim. Çok fazla araştırma yapmama rağmen yüz tipime yakışan bir şal yapamadım. Son zamanlarda kendime yakışanı buldum. Bu da tıpkı paylaşımınızdaki bilgileri içeriyor.Emeğinize sağlık. Doğru bilgilerle bizleri aydınlattığınız için teşekkürler.
Cevapla ...
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.