Son yıllarda konservelerden zehirlenme olaylarının artması nedeni ile artık konserve ürünlerden iyice uzaklaşarak yerine dondurucuda meyve ve sebze saklamaya başlar olduk. Uzmanlara göre 3. seçenek arasında yer alan bu durum her ne kadar kötü görünüyor olsa da en azından konserve de ki zehirlenme korkusu kadar zarar vermez görüşündeyim. Çünkü konserve eğer düzgün şekilde kapatılmaz ve hava alırsa bunun sonucunda zehirlemeye bağlı ölümler gerçekleşebilir. Bu yüzden eğer konserve ürün yapmak istiyorsanız vakumlama işlemini düzgün yapın ve kavanoz basıncını ayarlayın.
Derin dondurucuda dolmalık biber saklama işlemini du şekilde yapınız.
1.Derin dondurucuda saklamak istediğimiz dolmalık biberlerimizi ilk olarak yıkayarak kenara alıyoruz.
2.Daha sonra baş kısımlarından keserek temizleyip tekrar yıkıyoruz. Bu yıkama işlemini bir kerede yapabilirsiniz. Bazen bazı hanımlar temiz olmadığını düşündüğü için çık yıkamak isterler.
3.Ardından suyun süzülmesi için ters çeviriyoruz ve kuruyana dek bu şekilde bekletiyoruz.
4.Kurumuş olan dolmalık biberleri tek kullanımlık olacak şekilde buzdolabı poşetlerine yerleştiriyoruz.
5.Eğer dolmalık biberleri iç içe geçirebilirseniz daha az yer kaplarlar.
6. Buzdolabı poşetlerine dolmalık biberleri yerleştirdikten sonra posetlerin havasını alıyoruz ve ağızlarını sıkıca kapatarak dondurucuya kaldırıyoruz.
7.Kışın dolma yaparken iç harcımızı hazırlayıp dondurucudan çıkarmış olduğumuz biberlere dolduruyoruz. Dolmalık biberlerin çözülmesini beklemiyoruz ve doldurup pişirmeye alıyoruz. Bu arada dikkat edilmedi gereken unsur ise dondurucudan çıkmış ürünü tek sefer kullanın ve çözüldükten sonra asla donduruya tekrar kaldırmayın.
Afiyet olsun.