Kızılcık Reçeli Tarifi

by Hatice Çelik , Saat 10:28 , 0 yorum
Kızılcık özellikle karadeniz bölgesinde yetişen ekşi bir meyve olup reçellerde ve marmelatlarda çok fazla kullanılmaktadır. Ekşi severlerin gözdesi olan kızılcık reçeli ekşimtrak tadı ile damaklara farklı bir aroma lezzeti katıyor. Hem çok lezzetli hemde çok sağlıklı olan kızılcık, kahvaltı sofralarının da baş tacı oluyor. Bugün sizlere bu enfes lezzetin tarifini ve tarifin püf noktalarını paylaşacağız. Bu tarifi yaparken tek zorlanacağınız nokta ise kızılcık bulmanız olacaktır. Çünkü kızılcık çok fazla satışı olmayan meyve grubunda yer alıyor. Bu yüzden bulmanız zor olabilir. Kızılcık reçelini ilk defa yapıyorsanız eminim bu lezzete hayran kalacaksınız. Tabiki eğer ekşi tadını  seviyor iseniz. Buyrun şimdi kızılcık reçelinin tarifine.

Kızılcık reçeli tarifi
Malzemeler
500 gram yani yarım kilo kızılcık
3 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kadar limon suyu

Kızılcık reçeli tarifinin yapılışı
1. İlk olarak kızılcıklların çekirdeklerini ve kulplarını temizlemek ile işleme başlıyoruz. Eğer çekirdekleri çıkarmak istemiyorsanız kalabilir. Fakat marmelat yaparken kesinlikle çıkarmanız gerekir.
2. Temizlemiş olduğumuz kızılcıkları bol su ile yıkıyoruz. Eğer hemen reçeli yapmak ististiyorsanız geniş bir tencereye kızılcıkları alın. Fakat daha lezzetli ve kıvamında olmasını istiyorsanız, kızılcıkların üzerine biraz toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir gece dinlendirin.
3. Tencere içinde bekleyen kızılcıkların  üzerine şekeri ilave edip kaynamasi için ocağa alıyoruz. Şeker ile bir gece bekleyen kızılcıkları daha kıvamda ve sulanma işlemi olmadan pişecektir.
4.Tencereye bir su bardağı kadar su ilave ederek güzelce karıştırın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
5. Pişmeye başlamış olan reçelin altını biraz kısarak kısık ateşte Pişirmeye devam edin. Bu esnada reçelin üzerinden köpükler oluşacaktır. Bunları bir kepçe yardımı ile temizleyin ve pişirmeye devam edin.
6. Kızılcık reçeli yaklaşık bir saat kadar pişdikten sonra kıvam alacaktır. Bu esnada limon suyunu ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz.
7. Reçeli iyice karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynayıp ocağı kapatıyoruz.
8. Recelimizi ocaktan alarak sogumasini bekliyoruz. Eğer isterseniz soğumadan cam saklama kabına koyarak muhafaza edebilirsiniz.
9.Soğumuş reçeli cam saklama kabına koyuyoruz ve ağzını iyice kapattıktan sonra ters çeviriyoruz.
10. Kavanozu daha sonra düz şekle çevirip dinlendiriyoruz.
Reçelimiz hazır fazla bekletmeden tüketebilirsiniz.  Eğer çok tatlı seviyorsanız reçelin şeker miktarını bir bardak daha artırabilirsiniz. Tam tersine fazla tatlı sevmiyor ve tercihinizi daha ekşi den yana tercih ediyorsanız şeker miktarını yarım su bardağı kadar azaltın. Afiyet olsun.
Kızılcık Reçeli Tarifi
Yazar Sifa Celik
Kızılcık Reçeli Tarifi -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.