Yıldız Şehriye Salatası Tarifi

by Hatice Çelik , Saat 13:21 , 0 yorum

Yıldız Şehriye Salatası Tarifi
Bugün sizlere farklı ve bir o kadar lezzetli bir tarif vereceğiz. Tarifimizi başka bir arkadaştan alıp deneyerek sizlere sunuyoruz. Tarifin adı yıldız şehriye salatası olup damaklara lezzet katmaya geliyor.  Yıldız şehriye salatası hem göze hemde damağa hitap eden farklı lezzetlerden biri olmakla kalmıyor, çocuklara da yedirmesi kolay oluyor. Çünkü çocuklar nedense bu tarz besinlere karşı daha soğuk ve yememek için elinden geleni yapıyorlar. Fakat bu şekilde süslü yiyecekler onlarında dikkatini çekerek yemek istiyorlar. Bu tarzda yapılmış olan sağlıklı besinler yapılacak ufak tefek dokunuşlar çocuklarında bu besinleri yemesini sağlıyor. Özellikle yıldız şehriye veya çubuk makarnalar ile yapılacak olan ve görselliği çocukları cezbedecek olan besinlere eminim hiçbir çocuk hayır diyemeyecek. Bunun için annenin biraz daha yaratıcı fikirlere ihtiyacı var. Böylece çocuk annesinin ona sunmuş olduğu teklife hayır diyemecek ve kendini sağlıklı besinleri yerken bulacak. Her anne çocuğu için en iyi olanı bilir ve onu uygular. Bu yüzden kimseye akıl vermek haddimize düşmez. Sadece genel bilgileri vermek bizim görevimiz.

Yıldız şehriye salatası
Malzemeler
1 su bardağı yıldız şehriye
4 veya 5 dal yeşil soğan
1 kutu konserve olan mısırlardan
5 veya 6  tane kornişon turşu
Göz kararı maydanoz
1 tane kırmızı biber
Göz kararı tuz
Göz kararı zeytin yağı
1 adet limon suyu

Yıldız Şehriye Salatası Tarifi
Hazırlanışı
Çay saatlerine harika şekilde yakışan bu güzel tarif farklı sunumlar ile de servis  edilebilir. Yıldız şehriye eğer evinizde yoksa bunun yerine arpa şehriye de kullanabilirsiniz. Önemli olan evinizde bulunan malzemeleri değerlendirmek olduğu için elinizin altında bulunan malzemeleri tercih edin.


1. İlk olarak makarna yapmak ile aynı olan işlemi yapıyoruz yani şehriyeyi haşlayıp suyunu sürüyoruz ve kenarda beklemeye alıyoruz.
2. Derin olan bir kabın içine ilk olarak haşlanmış olan şehriyeyi alıyoruz ve sonrası ile üzerine ince önce doğranmış olduğumuz yeşil soğanı, suyunu süzmüş olduğumuz mısırı ince doğranmış olan kormişon turşuyu ve biberi ekliyoruz.
3. Daha sonra maydonozu da ince önce kıyıp bu karışıma dahil ediyoruz.
4. Salatanın tuzunu yağını  da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
5. Servis tabağına alıp isteğinize göre süslüyoruz.
Afiyet olsun.

Not: Yıldız şehriye eğer evinizde yok ise yerine arpa şehriye kullanabilirsiniz.  Ayrıca şehriyeyi kesin haşlayın. Çünkü bazı tariflerde haşlamadan kavurarak şehriyeyi kullanmayı öneriyorlar fakat o şekilde yapıldığında salata çok sert şekilde oluyor. Siz lezzetli bir tarif için şehriyeyi haşlayarak tüketin. Afiyet olsun.
Yıldız Şehriye Salatası Tarifi
Yazar Sifa Celik
Yıldız Şehriye Salatası Tarifi -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.