Elma Maskesi Taririfi

by Hatice Çelik , Saat 12:42 , 0 yorum

Elmanın ne kadar önemli bir nimet olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Hem meyve olarak tüketiliyor Hem pasta ve kurabiyelerde kullanılıyor hem de sirkesi yapılarak neredeyse bin bir derde şifa bulduruyor. Bu kadar önemli bir meyveyi eminim herkes evinde bol miktarda bulunduruyordur.

Diğer adı gençlik pınarı da olan elmalar kolojen ve elastin içererek cilde ve insan sağlığına bir çok faydası bulunuyor. Özellikle dış fırçalamaya müsait olunmayan durumlarda elma yenilmesini öneren uzmanlar elmanın diş sağlığına olan faydasını da bir anlamda vurguluyorlar. Elma yemek hem cilde hem kalbe hemde tüm vücuda sayısız faydalar sunarak kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı oluyor. En basit örnek  vermek gerekirse dilimlediginiz bir elmayı suyunu çekene kadar yüzünüze sürdüğünüzde cildinizin ışıl ışıl ve nemli olduğunu göreceksiniz.



Elma maskesi tarifi
Malzemeler

1  yemek kaşığı elma püresi
1 yemek kaşığı buğday tohumu

Hazırlanışı

Bu kürün yapılmasında ki amaç cilt yüzeyindeki ölü derinin atılması amacı iledir.
Püre haline getirdiğiniz elmayı ve buğday tohumunu bir karıştırma kaybında iyice karıştırın.  Ardından eliniz ile cildinize uygulayın. 10 dakika boyunca bekleyin ve  bekledikten sonra ılık su yardımı  cildinizi temizleyin.  Dikkatli olun gözlerinize ve çevresine bu karışımı sürmeyin. Çünkü tarz karışımlar gözlere zarar verebilir.

Saçlar için elma sirkesi

Saçlarınız sönük ve kepekli ise bunun için elma sirkesinden faydalanabilirsiniz. Bu kürün uygulanışı oldukça kolay olduğu için etkisini görünce çok şaşıracaksınız. Saçlarınızı canlandırmak ve kepeklerden kurtulmak için banyo yaptıktan sonra son durulama suyuna bir çorba kaşığı kadar elma sirkesi ekleyin ve bu su ile saçlarınızı durulayın. Göreceksiniz ki saçlarınız ışıl ışıl parlayacak ve kepekten eser kalmayacaktır. Çünkü elmanın içerisinde bulunan antioksidanlar  saç derisindeki dolaşımı hızlandırarak saçların gelişimini destekliyor.

Sivilceler için elma sirkesi

Sivilce gibi can sıkan sorunlarda da yine elma sirkesinin mucizevi etkisinden yararlanabilirsiniz. Bunun yapmanız gereken elma sirkesini çekme suyu ile seyreltmek ve pamuk ile cilde uygulamaktır. Böylece hem sivilcelerden kurtulup hemde cildinizin gerginleştiğini hissedeceksiniz.

Not: Elma asitli bir meyve olduğu için bazı ciltlerde tahrişe neden olabilir. Bu yüzden ilk deneme yaparak ardından uygulamanız daha uygun olacaktır. Böylece cildinizde  alerjik bir durum oluşmamış olacaktır.

Elma Maskesi Taririfi
Yazar Sifa Celik
Elma Maskesi Taririfi -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.