Kabızlık İçin Ne Yapılmalı?

by Hatice Çelik , Saat 12:16 , 0 yorum

Kabızlık sorunu son yılların en çok dikkat çeken hastalıkları arasında yer alıyor. Gerek çocuklarda görülen şiddetli karın ağrıları semptonları gerekse yetişkinlerin utanarak kimseye söyleyemediği bu sorun aslında sanıldığı kadar da zor değil. Çünkü bu tarz hastalıklarda önemli olan bağırsak çalıştırmaktır. Bağırsak belli süre çalıştığında bu düzene alışacaktır ve kabızlık sorunu ortadan kalkacaktır. Sizlerde eğer kabızlık için her defasında fitil kullanmak istemiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. 

Kabızlık Neden Olur ?
Kabızlık nedenleri arasında bir çok sorun olabilir örneğin çok fazla katı gıda tüketmek veya su alımının çok düşük olması gibi. Genel olarak kabızlık sorunları lifli gıdaların vücuda alınmamasından kaynaklanıyor olsada bazı hastalıklardan neden olmaktadır.

Kabızlık İçin Ne Yapılmalıdır?

1. Kabızlık için en iyi çözüm hiç şüphesiz su alımıdır günlük olarak içilen 8 su bardağı su bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını sağlar.

2. Keçiboynuzu tozunuda kullanmak kabızlık için adeta mucizeler oluşturuyor. Çünkü keçiboynuzu ciddi bağırsak çalıştırıcı besinler arasında yer alır. Bunun için yapılması gereken aktardan alınan keçiboynuzunun öğütülmesi ve bu tozun sabah aç karnına bol su ile vücuda alınmasıdır.

3. Soğuk süt kullanmakta yine aynı etkileri yapmaktadır. Soğuk sütü yodumlayarak veya istenilen şekilde içilmesi ile kabızlık sorunu ortadan kalkabilir.

4. Lifli gıdaların bol şekilde tüketilmesi bağırsakları düzenli şekilde çalıştırmaya neden olur ve sonucunda kabızlık sorunu ortadan kalkar. Lifli gıdalar elma kayısı şeftali incir armut gibi meyvelerdir.

5. Düzenli şekilde sebze tüketimi de kabızlık sorununu ortadan kandıran yöntemler arasında yer alır. Örneğin kaban ve patlıcan ciddi lif kaynağından zengin sebzelerdir. Bu şekilde sebze tüketimi bagirsaklar ile ilgili tüm sorunları ortadan kaldıracaktır.

6. Doğal zeytin yağını salatalarda bol şekilde kullanmak çok fayda sağlayacaktır. Eğer içebilirsiniz zeytinyağını her sabah bir yemek kaşığı olacak şekilde tüketmeye özen gösterin.

7. Zeytin yemek te sindirim sistemi ile ilgili sorunların önlenmesinde ciddi yardımları oluyor. Özellikle sabah kahvaltısında düzenli şekilde tüketilen zeytinler bağırsak çalıştırıcı özelliği bulunuyor.

8.Karın bölgesinde saat yönünde dairesel hareketler yapmak. Bu yöntem çok eskilerden beri kullanılan bir yöntem şeklidir. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olmak için karnınıza saat yönünde masaj yapmak sizin bu sorundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

9. Zıplamak işe yarayan yine etkili yöntemler arasında a yer alır. Gün içinde zıpladığınızda kolay şekilde tuvalete çıkabilirsiniz.

10. Lif yönünden fakir olan yiyeceklerden uzak durmak sizin kabızlık sorunu yaşamanızı minimum seviyeye çekecektir. Örneğin pirinç veya muz gibi su tutucu özelliği olan besinler kabızlık için ciddi risk grubunda yer alır.  Bu yüzden kabızlık sorunu sona erene kadar bu tarz besinlerin tuketilmemesi gerekmektedir.
Kabızlık İçin Ne Yapılmalı?
Yazar Sifa Celik
Kabızlık İçin Ne Yapılmalı? -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.