Karbonat İle Halı Temizliği

by Hatice Çelik , Saat 12:42 , 1 Yorum

Karbonat kullanımı çok eskiye dayanır. Bizlerde pastarlardan keklere kadar geniş çaplı olarak karbonatı kullanıyoruz. Özellikle ev temizliklerinde antibakteriyel özelliği olduğundan dolayı tercih edilen karbonat hem de kimyasal şekilde olmadı için çok fazla tercih ediliyor.

Evinde bebeği olan ve onu kimyasal içerikli ürünlerden korumak isteyen annelerin kullanmış olduğu karbonat aslında çok sağlıklı bir maddedir. Günümüzde insanlar kolaylık olsun ve temiz olsun diye başvurdukları kimyasal içerikli temizlik ürünleri sağlığımıza ciddi anlamda zararlar veriyor. Çünkü içeriğinde bulunan maddeler solunum yoluyla vücut içine nüfuz ediyor ve orada ki normal akışı bozuyor.

Ev temizliğinde karbonat kullanımı hem sağlıklı hem de dağa iyi sonuçlar veriyor Özellikle son zamanlarda televizyonlarda doğal yaşama dönüşüm için uğraşan uzmanlar bu konuda insanları bilinçlendiriyor. Bugün sizlere karbonat ile halı nasıl  temizlenir bunun bilgisini vereceğiz.

Halı temizliğinde karbonat kullanılışı

İlk yöntem de tüm halının yüzeyine karbonatı güzel ve sepiştiriyoruz ve bu şekilde yarim saat boyunca bekliyoruz. Yarım saat dolduktan sonra elektrikli süpürge yardımı ile halıyı güzelce süpürüyoruz.

Diğer yöntemde ise su ile işlem yapıyoruz. Bunun için halıyı silme suyu ayarlıyoruz ve bu su içine 1 su bardağı karbonatı ilave ediyoruz. Daha sonra bu su ile halıyı güzelce siliyoruz. Halının nasıl parladığını ve temizlendiğine hayran kalacaksınız.




Başka bir yöntemde ise halıya mısır nişantası ve karbonat dökmektir. Bunun için eşit miktarda karbonat ve mısır nisastasini alın ve bir kap içinde karıştırın. Daha sonra bu karışımı halının yüzeyine serpiştirin. Yaklaşık olarak 45 dakika bekledikten sonra elektrikli süpürge ile bu tozu süpürün. Halkılarınız ışıl ışıl parlayacaklardır.

Halı temizliğinde karbonatın halı üzerindeki etkileri şunlardır.

Karbonat halının tüylerinin daha yumuşak ve daha parlak olmasını sağlar.
Karbonat halı üzerinde bulunan leekelerin daha iyi şekilde çıkarmasını sağlar.

Özellikle yağ lekelerinin inatçı direncine karşı  etkili çözümdür.

Hijyenik olduğu için çocukların bulunduğu ortamda güvenli şekilde kullanılır.

Halıyı daha az yıpratır ve kimyasal içerikli ürünlere karşı koruyucudur.

Halı renginde solmalara neden olmaz ve halının daha iyi şekilde parlamasını sağlar.

Karbonat İle Halı Temizliği
Yazar Sifa Celik
Karbonat İle Halı Temizliği -
1  Yorum Yorum Yap
Karbonat mucize bir madde çok teşekkürler
Cevapla ...
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.