Egzamalı ( Atopik Dermotit) Bebekler Ne Yemeli?

by Hatice Çelik , Saat 12:27 , 0 yorum

Egzama maalesef bebeklerin ve ebeveynlerin yaşam kalitesini aşırı derecede düşürüyor. Bunun en büyük sebebi bebeğin kaşınması ve cildini kaplayan kızarıklıkların olmasıdır. Bu yüzden en önemlisi bebek rahatsız oluyor bebeğin rahatsızlığı anne ve babasını derinden etkiliyor. Bebeklerde olan egzamalar genelde besin alerjisi kaynaklı olduğu için besin diyeti ile bu sorun büyük ölçüde azabilir. Bu konuda ki yazı için tıklayın. Bugün sizlere egzamalı olan bebeklere ne tür besinler yenmesi gerektiği ve yasaklı besinler listesini paylaşacağız. (İnşallah sizin de bebeğiniz rahat  şekilde kolaylıkla atlatır.)

Egzamalı ( Atopik Dermotit) Bebekler Hangi Besinlerden Uzak Durmalı?

Egzamalı bebekler aşağıdaki listedeki besinlerden uzak durduklarında egzama yavaş yavaş geçecektir. Özellikle emziren annelerinde bu besinlerden kesinlikle uzak durması gerekir aksi halde bebeğe pek etkisi olmayacaktır. Eğer emzirmiyorsanız alerjik bebeklere uygun mamaları kullanarak bebeğinize yardımcı olabilirsiniz. 

Egzamalı bebeklerin uzak durması gereken besinler şunlardır; inek sütü ve inek sütü mamülleri (bunlar peynir yoğurttur) Domates, bal, salçalı besinler, yumurta, çilek, portakal, limon, kabuklu deniz hayvanları, bazı balıklar, fındık fıstık gibi kuruyemişler  egzamayı tetikleyen besinlerdir. 

Bazı egzama tiplerinde ekmek içinde bulunan glutene karşı da bir alerjik reaksiyon olduğu saptanmıştır. Bu yüzden sizlerde ekmek konusunu test ederek bebeğinizin alerjisi olup olmadığına dikkat edebilirsiniz. Eğer alerjisi ekmeğe karşı varsa mutlaka glutensiz besinler yemeye ve bebeğnize yedirmeye dikkat edin.

Egzamalı (Atopik Dermotit ) Bebekler Ne Yemeli?

Atopik dermotit yani egzama olan bebeklerin beslenmesine son derece önem verilerek hazırlanması gerekir. Bunun için ilk aşama olarak yani ek gida döneminde olan bebeğe keçi sütünden hazırlanmış yoğurt verilebilir. Keçi sütü anne sütüne en yakın süt olduğu için bebeğiniz rahatsız olmayacaktır. 

Egzamalı bebekler şu besinler ile ek gıdaya başlarsa herhangi bir sorun yaşamadan ek gıda dönemi rahat ilerleyecektir. Bu besinler ise patates, havuç, elma, armut, keçi yoğurdu, kayısı, pirinç unu, erik, irmik, muzdur. Bebeğinizin bağışıklığı ne kadar güçlenirse o kadar kolay atlatacaktır. 

Egzamalı bebeklerin anneleride bu konuda çok dikkatli olmaları gerekiyor onlarında egzamayı tetikleyen besinlerden uzak durmaları gerekir. Bebeklerde veya yetişkinlerde egzama diyeti diye bir yöntem var ve bu diyet 3 ay boyunca uygulandığında vücut bağışıklık kazanarak egzamayı tamamen vücuttan uzaklaştırıyor. Böylece istenilen besin rahatlıkla yenilebiliyor. 

Egzamalı Bebeklerde Nemlendirici Etkisi 

Egzama kuru ciltlerde daha çok olduğu için cildin nemli olması çok önemlidir. Egzaması olan bebeklerinde bitkisel doğal nemlendiriciler ile nemlendirilmesi gerekir. Böylece yaralar kolay şekilde toparlanıp kısa sürede iyileşecektir. 

Dikkatli olunması gerekiyor her nemlendirici bebeğinize iyi gelmeyebilir. Özellikle kimyasal içerikli piyasa da satılan nemlendirciler en uzak durulması gereken türler içinde yer alıyor. Biraz sabır ve biraz çaba ile sizlerinde bebeği kısa sürede egzama illetinden kurtulacaktır. 
Egzamalı ( Atopik Dermotit) Bebekler Ne Yemeli?
Yazar Sifa Celik
Egzamalı ( Atopik Dermotit) Bebekler Ne Yemeli? -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.