Kilo Vermek İstiyorum Ne Yapmalıyım?

by Hatice Çelik , Saat 02:14 , 3 yorum

Kilo vermek isteyen şişman bayanların en çok internette aramış olduğu bilgi ile başlayalım yazımıza. Son yıllarda yanlış beslenme veya stres faktörleri gibi nedenlerden dolayı alınan bilinçsiz kilolar malesef obeziteye doğru gidiyor. Bu gidişat özelikle kadınlarda daha yaygın olduğu için hem estetik hemde sağlık açısından bir çok soruna neden oluyor. 

Bugün sizlere alışmış olduğunuz klişe diyet yöntemleri yerine daha uygun ve mutsuz olmadan uygulayacağınız kilo verme yöntemlerini paylaşacağız.  Böylece sizlerde aç ve mutsuz olacağınıza daha mutlu ve ince olacaksınız. (Burada paylaşmış olduğum tüm bilgiler kendime denemiş olduğum yöntemlerdir.)

1- Diyet Kelimesini Hafızalardan Siliyoruz 
Evet doğru görüyorsunuz ne kadar diyet kelimesi ile içli dışlı olursak o kadar çok yemek yiyoruz. Bunun bilimsel açıklaması ise diyet kıtlık bilincine doğru bir yol izlettiği için vücudu alarma vererek hem daha çok yemeye hemde mutsuz olmaya neden oluyormuş. Bu yüzden diyet yerine sağlıklı beslenme diye kendimizi ifade edersek daha rahat şekilde zayıflarız.

2- Bol Bol Yeşillik 

Bol bol yeşillik yemek hem daha sağlıklı olmayı hem kolayca kilo vermeyi sağlıyor. Sabah ilk olarak bol bir kase içine salata yapın. Salata dediysek o kadar ince mince görsel olarak şahane birşey değil. İsteğiniz gibi doğrayın ve araştırma ihtiyacınız olduğunda direk ondan yiyin. Bunun yanında az şekerli meyve ve fıstık fındık gibi doğal yağlarla zengin besinler de bulundurun.

3-Canınız Tatlı İstediği Zaman

En etkili tatlı yeme isteği bastıran şey ise tarçın. Evet tarçın hem tatlı isteğini yok ediyor hemde tokluk hissi veriyor. Canınız tatlı birşey istediği zaman hemen süt veya yoğurt üzerine tarçın seperek tüketin. En fazla 4 dakika içinde tatlı istediği tamamen ortadan kalkacaktır. Kalkmasa bile çok az miktarda tatlı yiyeceksiniz.

4-Tarçınlı Karanfilli Su İçin

Günlük olarak bir litre kadar tarçınlı karanfilli su için böylece hem tok hemde zinde olursunuz. Zaten bu iki baharatın insan sağlığına sayısız faydası vardır. Tarçınlı karanfilli su için, bir litre veya daha fazla suyun içine 1 kabuk tarçın bir tatlı kaşığı karanfil atın ve gün boyunca bu suyu için. Göreceksiniz ki bu su sizi hemen incelemeye başlatacaktır. 

5- Akşam Yatarken Sirkeli Su İçin

Akşam yatmadan önce içeceğiniz bir bardak sirkeli su, hem metobolizmanızı hızlandıracak hemde rahat şekilde tuvaletinizi yapmanızı sağlayacaktır. 

6- Yemek Yedikten Sonra Derin Nefes 



Derin nefes almak vücudunuza Bol oksijen dolduracağı için yedikleriniz kısa sürede yağ olmadan eriyecektir. Doğru şekilde nefes almak önemli olduğu için bunu internetten araştırabilirsiniz.  Yemek yedikten sonra yaklaşık 4 dakika kadar derin derin nefesler alarak metobolizmanızı hızlandırmayı sağlayabilirsiniz. Bunun için içinizden sekize kadar sayarak nefes alın. Nefesinizi dörde kadar sayarak içinizde tutun ve nefesi verirken de yine sekize kadar saymaya dikkat edin. Bu yöntemleri uygulayarak bünyeden bünyeye degişsede ayda 3 ile 5 kilo arasında kilo verebilirsiniz. (Tecrübeyle sabittir)
Kilo Vermek İstiyorum Ne Yapmalıyım?
Yazar Sifa Celik
Kilo Vermek İstiyorum Ne Yapmalıyım? -
Kışın özellikle çok kolay kilo alıyoruz ahareket alanımız yaza göre daha düşük faydalı bilgi olmuş teşekkürler
Cevapla ...
Kilo vermek istiyorum başlıklı yazınızı çok faydalı buldum, yöntemleri uygulayabilirsek kilo verebileceğimize inanıyorum, çok teşekkürler.
Cevapla ...
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.