Farklı bir lezzet arayıp bulamayanlar için yapılmış olan bu göze ve damağa hitap eden tarifi sizlerde çok severek yapacaksınız. Çünkü en başta görüntüsü dikkat çekecek masada zaten görüntüsü güzel olan hiçbir şeye hayır diyemiyoruz. Zaten sunumların baş tacını görsellik oluşturuyor. Son zamanlarda da capslere konu olan görsellik aslında yemeğin sunumu için önemli konuların başında geliyor. Tabi sadece görsellik yetmiyor yemeğin veya hamur işinin yenmesi için. Lezzeti de görselliği kadar önemlidir yemeklerin. Bu tarif her iki özelliği de içinde barındırarak sizlerin evlerinize konuk olmaya geliyor. Belki çok seversiniz ve tarif defteriniz işlersiniz hemen.
Menü kelimesi dilimize Fransızlardan gelmiştir ve anlam olarak detay ayrıntı anlamlarını taşımaktadır. Yiyeceklerin çeşitli özellik ve detayları ile sıralanıp göze hoş görünmesine de menü denilmektedir. Bizlerde evimizde ki günün menülerine çok dikkat ediyoruz. çünkü menünün güzel ve güze hitap etmesi yemeğin yenmesi açısından çok önem taşıyor. Eğer sizde değişik ve albenisi yüksek bir poğaça yapmak istiyorsanız bunu denemelisiniz. Aşağıdaki tarif de aynı bu özellikleri yaşattığı için paylaşma ihtiyacı duydum. poğaça tadında bir tarif sizleri bekliyor şimdiden afiyet olsun.
Zeytinli Ezmeli Kalpler
malzemeler
1 Adet yumurta akı1 Çay bardağı eritilmiş tereyağı1 Çay bardağı yoğurt1 Çay bardağı süt6 Gr. kuru maya1 Yemek kaşığı şeker1 Çay kaşığı vanilya3 Su bardağı un
iç harcı için
Zeytin ezmesi
üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Zeytinli Ezmeli Kalpler
hazırlanışı
hazırlanışı
- Bir kap alın ve içine sırası ile maya, ılık süt, yoğurt,şeker ve tereyağını karıştırın.
- Daha sonra başka bir kap alıp, içine un, vanilya, tuz, yumurta akını alarak güzelce karıştırıyoruz.
- İki ayrı kab içinde bulunan malzemeleri birleştirip, iyice yoğuruyoruz.
- Bir kenarda ister evde hazırladığımız, isterseniz dışardan hazır olarak satın aldığınız zeytin ezmelerini kullanıma hazır halde bekletiyoruz.
- Hamuru küçük toplar haline getirip açıyoruz. Zeytin ezmesiyle doldurup sırası ile kapatıyoruz.
- Daha sonra kalp şeklini vererek kenara alıyoruz.
- Üzerini nemli bir bezle kapatıp hem mayalanması hemde üzerinin kurumaması için bir süre bekletiyoruz.
- Hamurun üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.
- Piştikten sonra servis tabağına alıp servis yapıyoruz.







