Pastane Deniz Orhun Zeytinli Ezmeli Kalpler

by Hatice Çelik , Saat 13:10 , 0 yorum


Trt1'in sevilen programlarından olan Pastanehane programı her gün farklı tariflerle seyirci karşısına çıkıyor.  Deniz Orhun'un sevimli halleri ve tarifleri neşeli bir program izliyoruz. Bugünkü tarifinde bizlere zeytinli ezmeli kalpleri sunuyor. Bu tarif şeklinden de anlaşıldığı gibi  hem göze hemde damağa hitap tariflerden. Özellikle tatlı sevmeyip, tuzlu sevenler için bence şahane bir tarif.  Bu tarifi ayrıca eşine sürpriz yapmak isteyen bayanlarda tercih edebilir.

Farklı bir lezzet arayıp bulamayanlar için yapılmış olan bu göze ve damağa hitap eden tarifi sizlerde çok severek yapacaksınız. Çünkü en başta görüntüsü dikkat çekecek masada zaten görüntüsü güzel olan hiçbir şeye hayır diyemiyoruz. Zaten sunumların baş tacını görsellik oluşturuyor. Son zamanlarda da capslere konu olan görsellik aslında yemeğin sunumu için önemli konuların başında geliyor. Tabi sadece görsellik yetmiyor yemeğin veya hamur işinin yenmesi için. Lezzeti de görselliği kadar önemlidir yemeklerin. Bu tarif her iki özelliği de içinde barındırarak sizlerin evlerinize konuk olmaya geliyor. Belki çok seversiniz ve tarif defteriniz işlersiniz hemen.

Menü kelimesi dilimize Fransızlardan gelmiştir ve anlam olarak detay ayrıntı anlamlarını taşımaktadır.  Yiyeceklerin çeşitli  özellik  ve detayları ile sıralanıp göze hoş görünmesine de menü denilmektedir.  Bizlerde evimizde ki günün menülerine çok dikkat ediyoruz. çünkü menünün güzel ve güze hitap etmesi yemeğin yenmesi açısından çok önem taşıyor.  Eğer sizde değişik ve albenisi yüksek bir poğaça yapmak istiyorsanız bunu denemelisiniz.  Aşağıdaki tarif de aynı bu özellikleri yaşattığı için paylaşma ihtiyacı duydum. poğaça tadında bir tarif sizleri bekliyor şimdiden afiyet olsun.


Zeytinli Ezmeli Kalpler
malzemeler
1 Adet yumurta akı
1 Çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
6 Gr. kuru maya
1 Yemek kaşığı şeker
1 Çay kaşığı vanilya
3 Su bardağı un
iç harcı için
Zeytin ezmesi
üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Zeytinli Ezmeli Kalpler
hazırlanışı
  1. Bir kap alın ve içine sırası ile  maya, ılık süt, yoğurt,şeker ve tereyağını karıştırın.
  2. Daha sonra başka bir kap alıp, içine  un, vanilya, tuz, yumurta akını alarak güzelce  karıştırıyoruz.
  3. İki ayrı kab içinde bulunan malzemeleri  birleştirip, iyice yoğuruyoruz.
  4. Bir kenarda ister evde hazırladığımız, isterseniz dışardan hazır olarak satın aldığınız zeytin ezmelerini kullanıma hazır halde bekletiyoruz.
  5. Hamuru küçük toplar haline getirip  açıyoruz. Zeytin ezmesiyle doldurup sırası ile kapatıyoruz.
  6. Daha sonra kalp şeklini vererek kenara alıyoruz. 
  7. Üzerini nemli bir bezle kapatıp hem mayalanması hemde üzerinin kurumaması için bir süre bekletiyoruz.
  8. Hamurun üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış  180 derecelik fırına veriyoruz.
  9. Piştikten sonra servis tabağına alıp servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun. 
Pastane Deniz Orhun Zeytinli Ezmeli Kalpler
Yazar Sifa Celik
Pastane Deniz Orhun Zeytinli Ezmeli Kalpler -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.