Antakya yöresinin meşhur yemeklerinden olan tepsi kebabı bugün sizlere Memet Özer'in tarifinden esinlenerek paylaşıyoruz. Tarif de neler bulabiliriz diye düşünüyorsanız eğer hemen söyleyim etin, baharatın ve sebzenin muhteşem şekilde buluşmasına en yakından şahit olacağınız harika bir tarif. Bir kere yaptıktan sonra eminim asla bırakamayacağınız bir lezzet olacak tepsi kebabı. Hele yanına birde soğuk ayran açtığınızda tadından yenmez daha tepsi kebabı. Biz Türkler en değer verdiğiniz konuların başında şüphesiz damak tadımız gelir. Bu durum belki başka ülkelerde de aynı olabilir fakat bizim mutfağımız Dünya mutfakları arasında en iyi olanı. Hele birde tatlı ve et yemekleri servise eklenince muhteşem oluyor. Bunun nedeni belkide tatlı ve et çeşitlerimizin çok fazla sayıda olmasından kaynaklanır. Tepsi kebabı da aynı bu şekilde farklı bir lezzet ve denenmesi gereken milli yiyeceklerimiz arasında yer alıyor. Çünkü bizler ne kadar kendi mutfağımızı benimseyip bu zenginlikleri sergilersek kuşaktan kuşağa doğru değişmeden gidecektir yemek tariflerimiz. Yemek kültürümüzün zenginliği çok eskiden gelmiş olsa da her geçen gün daha fazla zenginleşerek kendini yenilemeye devam ediyor.
Antakya mutfağının en güzel ve nefis lezzetlerinden biri olan tepsi kebabı bugün sizlerinde mutfağınıza konuk olarak gelecek ve belkide vaz geçemeyeceğiniz bir lezzet olacak artık hayatınız da kim bilir? Antakyalı olupta, bu lezzetten mahrum olmak istemeyenlerin kendi ev fırınlarında uygulayarak bizlere de öğretmiş oldukları tepsi kebabı en iyi davul fırında oluyor. Ama sorun yok normal fırınlarınız da da sorunsuz şekilde pişebilir. kebabın güzel olması için sadece iyi pişmesi gerekir, bunu sağlarsanız harika bir lezzet olmuş olur. Aşağıdaki tarif de tepsi kebabı için tüm detaylar verilmiştir. Eğer tarife harfiyen uyarsanız mükemmel bir tepsi kebabınız olmuş olur.
- 3 adet tırnak pide
- 250 gram az yağlı iri çekilmiş kuzu kıyma
- 500 gram döş tarafından iri çekilmiş kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil köy biberi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates saçları
- Maydanoz
- 4 dış sarımsak
Tepsi Kebabı Hazırlanışı
- Bir derin kabın içine kıymalar alınır
- Üzerine baharatlar soğan ve ince kıyılmış sarımsaklar eklenir. Güzelce yoğurulur.
- Daha sonra küçük fırın kaplarının içine en alta pideler eşit miktarda dağıtılır. Üzerine yoğurulmuş olan kıymalı harç koyulur.
- Diğer yanda tereyağı eritilir içine salça koyulur ve karıştırılır.
- Bu salçalı karışım kıymalı harcın üzerine gezdirilir.
- Biberler ve maydanozlar ile iyice süslenip fırında pişirilir.
- Afiyet olsun.
Etiketler: Tepsi kebabı tarifi Mehmet Özer tepsi kebabı tarifi Mehmet özer yemek tarifleri tepsi kebabı püf noktaları tepsi kebabı nasıl yapılır Mehmet Özer tepsi kebabı tarifi resimli açıklamaları