Dünya mutfaklarının hemen hemen hepsinde çeşitli tatlı türleri bulunur ve bu tatlılar yerine ve yöresine ait özellikler gösterir. Bizim mutfağımızda sadece Osmanlının esintisi olan tarifleri görmüyoruz bunu yanında farklı ülkelerin yemek kültürünü de görüyoruz. Yani kendi yemeklerimiz başka birde merak edip yabancı kökenli yemek tariflerini deniyoruz.
Bu tatlıyı yaptığınız zaman bekletmeden hemen taze olarak tüketmeniz gerekmektedir. Aksi halde bayatlarsa gerçek tadı gider ve yerini sert bir hamur yığını alır. Tıpkı irmik helvası gibi taze olarak tüketilmesi gerekir. Zaten irmik helvası da bu tatlı ile birbirine çok benzeyen tatlı türüdür. Yapılışları da hemen hemen aynı olup, sadece malzeme farklılıkları vardır.
Balıkesir de başlayan höşmerim tatlısı kendini Konya ya kadar değişiklikler göstererek götürmüştür. Günlük olarak da yiyebileceğiniz tatlı olduğu gibi, özel günlerinizde de farklılık olması açısından yapabileceğiniz bir lezzet. Konya usulü hoşmerim tarifi farklı ve değişik bir lezzet. Damaklara alışılmadık bir lezzet olgusu oluşturuyor. Bilmeyen kişilerinde severek yiyeceği bir lezzet. Lafı daha fazla uzatmadan tarifin ayrıntılarına geçelim.
Konya Usulü Höşmerim Malzemeler
- 400 gram kaymak
- 50 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
Süslemek için
- Toz antep fıstığı
- Taze nane
Konya Usulü Höşmerim Hazırlanışı
- İlk olarak tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
- Üzerine kaymak ve unu ilave ediyoruz ve iyice kavuruyoruz.
- Diğer yanda süt ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve kaymaklı karışımın üzerine döküyoruz.
- iki karışımı iyice karıştırarak pişiriyoruz ve sütü çekmesini sağlıyoruz.
- Daha sonra servis tabakalarına alıp istenildiği gibi süslüyoruz.
- Afiyet olsun.
Etiketler: Konya yöresi höşmerim tarifi Mehmet özer yemek tarifleri fox tv mehmet özer yemekleri höşmerim nasıl yapılır höşmerim püf noktaları nelerdir.