Mehmet Özer Mutfakta Kıbrıs Tatlısı Tarifi

by Hatice Çelik , Saat 11:22 , 0 yorum
kibris tatlisi tarifi

Eğer sizde aynı tatlı türlerini yapmaktan sıkıldınız ve farklı bir lezzet arayışı içindeyseniz bu tatlı size göre olabilir. Hindistancevizi ve antep fıstığının buluşarak yaratmış olduğu aromalı bir lezzet için yapmanız tek gereken tatlıyı yapmaktır.  Tatlının görselliği ve süslemesi sizin kendi el yeteneğinize bağlı bir durum. Resimdeki gibi süslemekte isteyebilirsiniz farklı detaylar ile farklı bir süsleme çeşidi de yapabilirsiniz. İlk olarak gözlere hitap edeceği için süsleme işi tatlılarda çok önemli bir yere sahiptir.  

Yapılışı kolay ve lezzetine harika olan bir lezzet var bugünkü tarifler arasında. Tatlı dediğimiz zaman genelde bu uzun süren bir bekleyiş içinde olacağımız hissi oluşturuyor olsa da, bu doğru değil çünkü pratik ve lezzetli olan kıbrıs tatlısı en fazla 2 saat içinde hazır oluyor. E sonra gerisi de yemeye kalıyor. Görüntüsünün ve tadının muhteşem olduğu Kıbrıs tatlısı, farklılığı ve lezzeti ile kendini gösteriyor. 

Hindistan cevizinin yine lezzetini ön  planda tuttuğu tatlılardan biri olan kıbrıs tatlısı, ayrıca antep fıstığı ve krema ile buluşunca enfes bir lezzet daha ortaya çıkıyor. Zaten tatlının içeriğine baktığınızda zengin bir malzeme listesinin olduğu göreceksiniz. Göze ve damağa hitap eden kıbrıs tatlısını sizlerde tarif defterinize şimdiden ekleyin. Böylece misafiriniz geldiği zaman kolayca yapabilir ve ikram edebilirsiniz.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Malzemeler

  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galete unu 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 diş dövülmüş karanfil
Üzeri İçin
  • Toz antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Şerbeti İçin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri Kreması İçin
  • 1 litre süt
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Hazırlanışı
  1. İlk olarak şerbeti hazırlamak için tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyerek beş dakika daha kaynatıyoruz.
  2. Ocağı kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tatlının keki için ise yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana dek çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpıyoruz. 
  4. Sonra Galeta unu kabartma tozu ve diğer bütün malzemeleri sırası ile koyarak iyice karıştırıyoruz. homojen olmuş olan karışımı önceden ısıtmış olduğumuz fırında pişmeye alıyoruz.
  5. Krema için bir tencereye unu ve şantiyi  alıp karıştırıyoruz. 
  6. Ardından sütü ilave edip karıştırıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz pişmeye başladıktan sonra ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Pişen keki alıp üzerine soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıktıktan sonra döküyoruz.
  8. Daha sonra soğumuş olan kremayı da kekin üzerine güzelce yayıyoruz. Her tarafın eşit olmasına dikkat ediyoruz.
  9. En son olarak ise süsleme işlemine geçiyoruz.
  10. Afiyet olsun.

Mehmet Özer Mutfakta Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Yazar Sifa Celik
Mehmet Özer Mutfakta Kıbrıs Tatlısı Tarifi -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.