Ahududu Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?

by Hatice Çelik , Saat 13:36 , 0 yorum
ahududu yapragi cayi hazirlama

Gebelik döneminde anne adayları bebeklerini sağlıklı şekilde dünyaya getirmek için bir çok unsura dikkat ederler. Özellikle bitki çayları içme konusunda titiz şekilde davranan anneler, erken doğum veya düşük tehtidine karşı bu çaylardan doğuma kadar uzak dururlar. Fakat her bitki çayı bu denli zararlı olmadığından dolayı, gebelik döneminde içilecek olan güvenilir çaylarda vardır. Örneğin ıhlamur çayı sağlığa çok faydalı olduğu kadar soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı koruyucu bir görevi de vardır. Sadece ıhlamur değil, masum olan bir çok bitki çayı bulunur. Fakat bu çaylar doktor kontrolünde içilmesi, oluşabilecek sağlık sorunlarının önlenmesi açısından çok önemlidir. 

Gebelikte ahududu çayı içilir mi?
Gebeliğin son dönemi yani 36. haftadan itibaren, ahududu çayının günlük bir fincan içilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Çünkü içeriğinde ki maddelerin etkisi ile ahududu çayı, rahim kaslarını güçlendirerek doğumun kolay şekilde olmasını sağlar. Ayrıca emzirme dönemin de de bu çay tüketildiğinde rahim içinde oluşmuş olan tüm sorunların kolay şekilde düzenlenmesi sağlayarak rahat bir lohusalık geçirilmesine vesile olur. Düzenli kasılmalara neden olduğundan dolayı erken doğum riski olan gebelerin kullanması uygun değildir. Ayrıca belirtilen miktardan daha fazla içildiğinde, doğum esnasında oluşabilecek yırtılmaların dikişleri zor şekilde olabilir. 

Ahududu çayı nasıl hazırlanır?
Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı
  • 1 fincan kaynamış su



Hazırlanışı
Suyu kaynatın ve kenara alın içerisine 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı ekleyin ve ağzını kapatın. Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra çayın içindeki yaprakları çıkarın ve için afiyet olsun. Günlük içim miktarı 1 veya 2 fincan şeklinde olmalıdır. 

Ahududu çayı doğumu kolaylaştırır mı?
Bu konu ile ilgili olarak araştırmacı ve aynı zamanda ünlü bir ebe olan Aviva Jill Romm, gebelik döneminde ahududu çayının düzenli ve belli miktarda içilmesi halinde doğum anında oluşan tüm sorunların önlendiğini vurgulamıştır. Ayrıca Türkiye'de de yapılan doğum eylemlerinde veya geciken doğumlarda ahududu yaprağı çayı gebelere içirilerek kolay bir doğum sağlanmıştır. Bu çay sadece gebelikte değil adet sancılarının giderilmesinde veya menopoz döneminde içilerek kişinin yaşamış olduğu sıkıntılar engellenebilir. Zaten yabancı ülkelerin çoğunda ahududu yaprağı çayına kadın çayı denilmektedir.  Ahududu yaprağı çayını günlük olarak belirtilen dozlarda tüketilmesi gerekir. Aksi halde istenmeyen doğum sonrası dikiş tutmamalarına neden olabilir.  Ayrıca emziren anneler ile ilgili kanıtlanmış henüz bir bilgi olmadığından dolayı, emzirme dönemi boyunca çayın içilip içilmeme konusunda bir bilgi bulunmamaktadır.

Ahududu yaprağı çayı zararları nelerdir?
Bu bitki çayı ile ilgili kanıtlanmış henüz bir zararlı durum bulunmamaktadır. Fakat hamilelik döneminde belirtilen miktarın dışına çıkılması halinde doğum sonrası dikiş tutmama gibi sorunlar oluşabilmektedir. Bu yüzden günlük en fazla iki fincan ahududu yaprağı çayı içilmelidir.

ahududu yaprağı çayı nasıl demlenir
ahududu çayı nasıl yapılır
ahududu çayı zararları


Ahududu Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?
Yazar Sifa Celik
Ahududu Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir? -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.