Anne Sütünü Artıran incir Kürü

by Hatice Çelik , Saat 12:56 , 0 yorum

Yeni doğum yapmış olan annelerin en çok sıkıntı ettikleri konu bebeğinin beslenmesi oluyor. Bebek eğer doymamış ve aç kalmış ise huzursuz olup anne ve babasını da huzursuz edecektir. Bebeğin beslenmesi anne sütü ile sağlanamıyor ise bebek mama ile beslenmeye başlanır.

Fakat her anne doğanın kanunları gereği yavrusunu kendi sütü ile beslemek ister. Sütü yetersiz gelirse sütünü artırmak için çeşitli yollara başvurarak sütünü artırır. Bazen anne ne yaparsa yapsın sütü yetersiz kalır ve artmaz.

Annenin yapacağı bazı kürler sütünün artmasını sağlayarak sütün bollaşmasını sağlayacaktır. Bu konuda sevgili hocamız İbrahim Saracoğlu incir kürünü öneriyor. İncir kürünün yapılışını aşağıda bulabilirsiniz.

Anne sütünü artıran incir kürü tarifi
Malzemeler
8 adet kürü incir
Su



Hazırlanışı
Yaklaşık 500 ml kadar suyu ocağa alıp kaynatıyoruz ve dörde bölmüş olduğumuz incirleri kaynamış olan bu suyun içine atıyoruz. Beş dakika daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.

Kullanılışı
Hazırlanan bu komposto sabah ve akşam olmak üzere bir bardak içilir.

Anne sütünü artıran diğer yöntemler
Anne sütünü artıran bazı sebze ve meyveler vardır. Bu besinler düzenli şekilde kullanıldığında anne sütü kolay şekilde artar ve bebek aç kalmaz. Bunlar çemen otu, susam, yeşil sebzeler, bulgur pilavı, rezene, kimyon, dereotu, su, süt, yoğurt ve ıhlamurdur.

Anne sütünü artıran en önemli besin hiç şüphesiz sudur. Çünkü anne sütünün %90 oranı sudur.  Eğer günde 2.5 veya 3 litre kadar su içerse zamanla anne sütü olacaktır. Toplumda yaygın şekilde düşünülen tatlı yemenin anne sütü artıracağı inancı yanlış bir durumdur. Çünkü tatlı yemek sadece anneye kilo aldırır. Bunun dışında süte faydası olmaz.

Anne sütünün az olduğunu gösteren belirtiler nelerdir?
*Bebeğinizin kilosu aynıysa veya kilo vermeye başladıysa
*Bebeğiniz günde bir defa büyük tuvaletini yapmıyorsa
*Bebeğinizin altını açtığınızda hep kuru kalıyorsa
*Bebeğiniz emdikten sonra hala meme arıyorsa
*Bebeğiniz emdikten sonra hala ağlıyorsa
*Bebeğiniz uykuya dalmakta zorlanıyorsa bebeğinizin emmiş olduğu süt ona az geliyor demektir.

Anne sütünü azaltan en önemli faktörlerden biri strestir. Bu yüzden anne daima stresten uzak durmaya çalışmalıdır. Günlük ortalama 10 - 12 bardak su içildiğinde ve süt artırıcı besinler düzenli şekilde tüketildiğinde kısa sürede anne sütü artacaktır.

Bebeğin emme süresi ilk başlarda uzun sürer ve yorulur bu yüzden uykuya dalabilir. Bu süre bebek büyüdükçe dahada azalır. Fakat bebeğin emme süresi iyi takip edilmeli ve bebeğin karnı doyduğundan emin olunmalıdır.

Anne Sütünü Artıran incir Kürü
Yazar Sifa Celik
Anne Sütünü Artıran incir Kürü -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.