Ceviz Suyu İle Zayıflama

by Hatice Çelik , Saat 12:58 , 0 yorum

Son yıllarda yanlış beslenme ve
hareketsizlik sonucu artan obezite sadece görüntü bozukluğuna değil aynı zamanda sağlığa da bir sürü zararları var. Gün geçdikçe çoğalan ve önüne geçilemeyen aşırı şişmanlık nedeni ile yaşanan ölümlerde yine artış gösteren durumların başında geliyor. Bu konuda uzmanlar " Pakete girmiş hiç bir ürün tüketmeyin" diye her defasında hatırlatsalarda malesef. özellikle çalışan kişiler bu kurala pek uyamıyorlar. Çünkü insan açıkdığında beyin onu otomatik bol kalorili besinelere doğru yönlendiriyor.  Çalışan kişilerde evlerinde olmadıkları için mecburen pametlenmiş ürünleri tercih ediyorlar. Bu durumun üzerine birde hareketsiz yaşam eklenince kilo kavramı  yavaş yavaş vücuda yerleşip hızlı şekilde artıyor. Peki kilo almamak için veya sağlıklı şekilde kilo vermek için ne yapmalıyız?

Ceviz suyu diyeti nasıl yapılır?
Bu diyet aslında kolestrol seviyesini düşürmek için çok uzun zamandır uygulanan yöntemlerden biri. Fakat bunu uygulayan kişi  ceviz suyunu içdikçe aynı zamanda kilo verdiğine de şahit olduğunda bu durumu ortaya çıkarmıştır.  Ceviz suyu diyeti çok kolay olan ve kişiye aç bırakmayan bir diyet türü. Hatta diyet bile değil sadece ceviz suyu içilerek uygulanan ve sağlıklı şekilde kilo vermeyi sağlayan bir yöntemdir.

Ceviz suyu diyeti tarifi
1 adet ceviz
1 bardak su



Hazırlanışı
Cevizi kırın  ve temizleyin. Alsam yatmadan bir bardak suyun içine kırmış olduğunuz cevizi koyun ve ağzını kapatın. Sabah uyandığınızda hiçbirşey yemeden direk olarak bu suyu için. Her gün bu kürü uygulayın.

Ceviz suyunun faydaları nelerdir?
Gece yatmadan kırılıp su içine koyulan ve sabah kalkar kalkmaz bu suyu içen bir çok kişi sağlıklı şekilde kilo verdikleri gibi başka sorunlarınada fayda sağlamıştır.
İşte ceviz suyunun o faydaları
Gaz ağrılarını yok ediyor,
Karında ki şişliği azaltıyor.
Göbek yağlarını eritiyor
Uzun süre tokluk hissi veriyor ve açlığı azaltıyor
Sofradan daha erken tok şekilde kalkınmasını sağlıyor.
Cilde güzellik ve parlaklık katıyor.
Kolestrol seviyesini düşürüyor.
Tiroid sorunlarına iyi geliyor.
İçeriğinde bulunan doymuş yağlar beyin gelişimi için son derece önemli olan yağlar olduğu için beyin gelişimini destekliyor.
Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor.

Ceviz suyu kürünü kim uygulayamaz?
Ceviz suyu kürü  çok hazırlanan be uygulanan kürler arasında yer alır. Bu kürü hamile olan, önemli bir hastalığı olan kişilerin doktoruna danışarak kullanması uygun olur.

Ceviz Suyu İle Zayıflama
Yazar Sifa Celik
Ceviz Suyu İle Zayıflama -
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.