Soğan Suyu İltihaba İyi Gelir Mi?

by Hatice Çelik , Saat 11:45 , 1 Yorum

Antibiyotik sebzeler grubunun en önemli besinlerden olan soğanlar, başta kadın hastalıkları olanak üzere bir çok hastalığı tedavi ediyorlar. Hem haşlanmış halinin tüketildiği hemde çiğ olarak yendiği soğan yemeklerin zaten vazgeçilmez öğesi. Soğan kadın hastalıklarında önemli bir tedavi edici unsur, özellikle kronikleşmiş olan idrar yolu iltahaplarında kesin tedavi soğandan geçiyor. İçeriğinde bulunan maddeler idrar yollarını temizleyerek kişinin sağlığına kavuşmasını sağlıyor. Ayrıca soğan suyu kürü öyle uzun vadede yapılacak bir işlem değil belli süresi vardır ve süre bittiğinde tedavi sonlanır.

Soğan Suyu Hamileliği Kolaylaştırır Mı?
Bu konuda çok fazla örneği olan bayan var. Özellikle forumlarda gezdiğinizde bu şekilde soğan suyu kullanarak kolay hamile kalanların olduğunu göreceksiniz. Soğan suyu kürü içeriğinde bulunan maddeler yardımı ile yumurtalıkların düzenli şekilde çalışmasını sağlayarak hamileliği kolaylaştırıyor.

Soğan Suyu Kürü Adet Düzenler Mi?
Sevgili hocamız İbrahim Saracoğlu bunu konuda soğanın  ciddi bir adet söktüren sebze olduğunu katıldığı her programda söylüyor. Ayrıca adet söktüren soğan adetlerin her ay düzenli olmasını da düzenli kürün kullanımından sonra sağlıyor.

Soğan Suyu Kürü İltihap Söktürür Mü?


Kadınların muzdarip olduğu hastalıkların başında hiç şüphesiz idrar yolu enfeksiyonları geliyor. Özellikle kronikleşmiş ve ne yapılırsa yapılsın kendini sürekli tekrarlayan idrar yollarında ki sorunlara kesin çözüm olan soğan suyu kürü genç yaşlı herkesin kullanabileceği bir sebzedir. Sağlığa bir çok faydası olan soğanın vücut içinde ki bazı iltuhaplarıda kuruttuğu söylenmektedir. ( kesin bilgi değildir) 

Soğan Suyu Kürünün Tadı Nasıldır?
Soğan suyunun tadı biraz mayhoş gelebilir fakat faydaları akla geldiğinde hiç düşünülmeden içilmesi gerekir. Çünkü çok fazla sağlığa faydası bulunmaktadır. Tadı normaldir yani öyle abartıldığı gibi kötü değildir.

Soğan Suyu Kürü Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 adet kuru soğan
2 bardak klorsuz su

Hazırlanışı
1. Öncelikle belirtmek isterim ki bu kür mucize bir kür çünkü gerçekten 2 günde etkisini göstererek hastalığa fayda sağlıyor.
2. Hergün bu kürün taze olarak yapılması gerekiyor. Eğer hamilelik için yapılacak ise adet bittikten bir gün sonra yapılması gerekir. Hamlelerin kesinlikle yapmaması gerekir. Adet sökdürücü özelliği olduğundan dolayı düşüğe neden olur.
3. Şimdi sıra geldi kürün yapılışına her gün klorsuz 2 bardak suyun içine kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş soğanı atıyoruz.  Su kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocağı kapatıp alıyoruz.
4. Bir bardağa bu suyu döküyoruz ve ılıyınca içiyoruz. Diğer kalan bir bardak suyu da akşam aç karnına içiyoruz.
Dikkatli olun sabah akşam aç karnına içilmesi gerekiyor.

Soğan Suyu İltihaba İyi Gelir Mi?
Yazar Sifa Celik
Soğan Suyu İltihaba İyi Gelir Mi? -
1  Yorum Yorum Yap
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.