Evim Lokanta Böğürtlenli Yaş Pasta Tarifi

by Hatice Çelik , Saat 04:55 , 1 Yorum
bogurtlenli pasta yapilisi

Yaş pastalara en çok lezzeti veren hiç şüphesiz yaş meyveler oluyor. Özellikle mevsiminde toplanmış taze meyveler hem kalori açısından düşük kalori alımı yaptırıyor hemde daha kolay şekilde hazmediliyor. Bugün sizlere ekranlara yeni merhaba diyen Evim Lokanta adlı programda yapılan ve damaklara eşsiz bir lezzet bırakan bir tarifi paylaşıyoruz. Tarifin adı ise ''Böğürtlenli Yaş Pasta'' Pasta denilince zaten herkesin iştahı hemen kabarıyor haklı olarak çünkü tatlı bizim kültürümüzde çok önemli bir yere sahip. Yaş pastalara meyvelerin eşlik etmesi ise hem görüntü olarak olarak hemde lezzet olarak diğer pastalardan bir adım öne geçiyor. Yaş pastalara meyve ilave edilmesi anında sadece dikkat edilmesi gereken nokta meyvenin kararmaması için bir takım önlemler almaktır. Genelde bu işlem için ıslak jöle denilen malzeme kullanılır ve meyveler bu sayede tazeliğini ve canlı renklerini korurlar. Fakat siz bu malzemeyi bulamıyor veya pastanıza katmak istemiyorsanız o zaman kararmayan meyvelerden seçim yapmanız gerekir.

Evim Lokanta Böğürtlenli Yaş Pasta Tarifi
Evim lokantada yapılan  böğürtlenli yaş pastanın lezzetine hayran kalacaksınız.  Pratik hızlı ve taze olarak yapacağınız bu pastanın yapılışında sadece evinizde olan malzemeleri kullanarak ve damaklara o eşsiz lezzeti bırakacaksınız. Servisi soğuk olarak yapacağınız için böğürtlenli yaş pastanın erkenden yapılarak buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir. Bu pastayı isterseniz doğum günlerinde de çocuklarınıza özel olarak hazırlayabilirsiniz.

Evim Lokanta Böğürtlenli Yaş Pasta  Pandispanya Malzemeleri
  • 450 gram şeker
  • 3 adet yumurta
  • 315 gram un
  • 120 gram kakao
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket karbonat
  • 1 paket kabartma tozu (hem karbonat hemde kabartma tozu olacak yanlış yazılmadı)
  • 270 gram süt 
  • 270 gram krema
  • 70 gram sıvı yağ
Pastanın Kreması için 
  • 230 gram tereyağı
  • 250 gram pudra şekeri
  • 450 gram krem peynir
  • yarım limon suyu
  • 1 kase böğürtlen 
Evim lokanta lokmalık enfes cheesecake tarifi için tıklayın 

Evim Lokanta Böğürtlenli Yaş Pasta Tarifinin Hazırlanışı
  1. İlk olarak pastanın pandispanyası yani kalıp adı verilen kek kısmı yapılacağı için onunla işleme başlıyoruz. Çünkü pandispanyanın soğuması ve kesilmesi gerekiyor. Pastanın keki eğer bir gün bekletilirse daha lezzetli olur fakat o kadar vaktiniz yoksa soğumasını beklemeniz yeterli.
  2. Pandispanya harcımız için ilk olarak yumurtaları derin bir kabın içerisine kırıyoruz ve şekeri ilave ediyoruz. İster mikser yardımı ile eğer mikseriniz yoksa el yordamı ile güzelce köpük köpük olana dek çırpmaya başlıyoruz ve kenarda beklemeye alıyoruz. 
  3. Ardından sütü ve sıvı yağı köpük köpük olmuş harcımıza ilave ederek hafif şekilde çırpmaya devam ediyoruz. 
  4. Unu vanilyayı ve kabartma tozunu, kakaoyu bir eleğin içine alarak karıştırıp eleyerek sonra bir kabın içine alıyoruz. Ardından kek harcına bu unlu karışımı yavaş yavaş dökerek karıştırıyoruz.  Bu şekilde yapıldığında unun ve diğer malzemelerin içinde ki hava alınmış olur ve böylece harcın içinde topaklanmalar olmaz. 
  5. Unlu olan karışımı da harca yedirdikten yani harca ilave edip karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş olan 22 cm ebatlarında fırın tepsisine harcımızı döküyoruz. Eğer yağlı kağıt yoksa tepsiyi güzelce yağlayıp unlayın aksi halde pandispanya düzgün olarak kalıptan  çıkmayabilir. 
  6. Tepsiyi önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında pişmeye alıyoruz. Pişme süresi her fırında farklılık gösteriyor olsa da genelde 50 ile 55 dakika arasında değişmektedir. 
  7. Şimdi sıra geldi harika böğürtlenli yaş pastanın krema kısmına, bunun için oda sıcaklığındaki tereyağını bir kabın içine alıyoruz ve üzerine kremayı ve pudra şekerini ilave ederek güzelce karıştıryoruz. 
  8. Ardından bir kenarda bir miktar pudra şekeri ile böğürtlenleri güzelce ezip kremaya ilave ediyoruz.
  9. Diğer kenarda pişmiş ve soğumuş olan pandispanyayı bir ip yardımı ile veya keskin bir bıçak yardımı ile  güzelce ilk yukarıdan kapak kısmını sonrada alt kısmı olmak üzere kesiyoruz. Resimlere bakabilirsiniz. 
  10. Daha sonra kesilmiş kekin içine ve dışana bu kremayı güzelce sürerek servise hazır hale getiriyoruz. İsterseniz ekstra olarak da süslemek için böğürtlen kullanabilirsiniz. Böğürtlen yoksa değerlendirmek adına çilek veya farklı bir meyve de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun
  11. Soğuk olarak servis yapmayı unutmayın. 
bogurtlenli pasta 2

bogurtlenli pasta nasil yapilir

bogurtlenli pasta tarifi

bogurtlenli pasta hazirlanişi

Evim lokanta tarifleri 
Evim lokanta yaş pasta tarifi
Evim lokanta yemek tarifleri
Evim lokanta böğürtlenli yaş pasta tarifi




Evim Lokanta Böğürtlenli Yaş Pasta Tarifi
Yazar Sifa Celik
Evim Lokanta Böğürtlenli Yaş Pasta Tarifi -
1  Yorum Yorum Yap
Elinize sağlık çok lezzetli ve güzel görünüyor.
Cevapla ...
Bck
Cancel Cevapla
Copyright ©2009 Yemek ve Sağlık by Bu site Creative Commons ve DMCA lisansı ile korunmaktadır.
İzin alınmadan sitede kullanılan materyaller kullanılamaz cogaltılamaz ve paylasılamaz.